29 Ağustos 2015 Cumartesi

Afrika odaklı melek yatırımcı kulübü NewGenAngels da Startup Istanbul’a geliyor

Bu yıl Afrika bölgesinden de önemli sayıda girişim başvurusu alan Startup Istanbul’un şimdi Afrika odaklı bir melek yatırımcı partneri var. Tüm odağını Afrika merkezli girişimlere yönelten NewGenAngels, Startup Istanbul partnerleri arasına katıldı.

Tüm dünyada olduğu gibi Afrika kıtasında da girişimcilik yükselen bir değer. Afrika’da birçok ülke henüz gelişmiş girişimcilik ekosistemlerine sahip olmadığı için de girişimciler genellikle bu alanda daha gelişmiş ülkelere yöneliyor. Türkiye’de bir süredir benzer şekilde Orta Doğu ve Arabistan Yarım Adasındaki ülkelerden bu anlamda ilgi görüyordu. Artık bunlara Afrika ülkelerini de dahil edebiliriz. Afrikalı girişimciler, projelerine basamak atlatabilmek için Türkiye’yi ve Startup Istanbul gibi etkinlikleri sıçrama tahtası olarak görüyor.

Bu anlamda NewGenAngels’ın Startup Istanbul partnerleri arasına katılması da oldukça anlamlı. Zira üyelere özel bir yatırımcı kulübü olan NewGenAngels, varlıklı iş adamları, aileler ve VC’lerin sadece Afrika odaklı olarak oluşturdukları bir melek yatırım platformu.

NewGenAngels yatırımcıları, Startup Istanbul kapsamında sunum yapacak Afrikalı ya da Afrika kıtasını hedef alan girişimcileri dinleyecek.

3-5 Ekim’de düzenlenecek Startup Istanbul için kayıt fırsatları devam ediyor: Link

Sonrası Afrika odaklı melek yatırımcı kulübü NewGenAngels da Startup Istanbul’a geliyor Etohum.com Blog ilk ortaya çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder