20 Şubat 2015 Cuma

Snapchat Silikon Vadisi’nin yeni fenomeni olabilir

Günümüzde yeni mesajlaşma uygulamaları için pazarın çok sert olduğu söylenebilir. Bu alanda öylesine büyük oyuncular var ki artık köşeler kapılmış gibi görünüyor. Ancak böyle düşündüğümüz her an, aslında çok farklı olmayan, çok önemli yenilikler sunmuyormuş gibi görünen yeni bir uygulama hayatımıza giriyor ve dengeleri değiştiriyor.

Facebook’un WhatsApp için ödediği 19 milyar dolarlık rakam pazarın ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.  WhatsApp’in haricinde Facebook Messenger gibi çok önemli bir uygulama daha milyonlarca kullanıcıya hitap ediyor. Ayrıca LineChat gibi bölgesel başarı elde eden uygulamalarla birlikte birçok uygulamanın da içerisinde özel chat seçeneği mevcut.

Buna rağmen pazar yeni büyük oyuncular yaratmaya devam ediyor. Bunun en önemli örneği de Snapchat. Sahip olduğu özellikler rakiplerinden çok farklı değil. Farklı olan yönleri de Facebook dahil birçok şirket tarafından denendi. Buna rağmen kimse Snapchat’i koltuğundan edemedi ve uygulama istikrarlı bir şekilde büyümeye devam etti.

Bugünlerde Snapchat’in yeni bir yatırım turuna daha hazırlandığı konuşuluyor. Şirketin değeri için telaffuz edilen rakam ise 19 milyar dolar. Yani WhatsApp ile aynı seviyede. Birçok dünya devi şirketten değerinden ise daha fazla.

Snapchat henüz halka açılmadığı için kullanıcı rakamlarını açıklamamayı tercih ediyor. Tahminlere göre uygulamanın aktif kullanıcı sayısı 200 milyona yakın. Özellikle gençler tarafından çok tercih edildiği için kullanıcı kitlesinin de WhatsApp’e göre farklı olduğu düşünülüyor. Tüm bunlar bir başka büyük satın alma için yeterli gibi görünebilir. Bunlara bir de gelir konusundaki yeni planları eklersek Snapchat’in albenisi daha da artıyor.

Snapchat’in bir alıcısı çıkar mı, şirket eskiden olduğu gibi bu teklifleri reddeder mi bilemiyoruz. Ancak böyle bir durum gerçekleşirse bu alanda yeni rekorun sahibi Snapchat olabilir.

Elbette bu gelişmeler ülkemizden çıkan Connected2.Me gibi yeni nesil mesajlaşma uygulamalarını da daha dikkatle izlemeye değer kılıyor. Connected2.Me bu yılın başında 500 Startups’tan bir yatırım alarak Silikon Vadisi’ne gitmişti. Kim bilir belki de birkaç yıl sonra  bu uygulamayı da daha büyük yerlerde görebiliriz.

The post Snapchat Silikon Vadisi’nin yeni fenomeni olabilir appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder