29 Mart 2016 Salı

Küçük işletmenizi 5 siber güvenlik tehdidinden koruyun

Teknoloji, gelecekteki başarı için küçük işletmenizi hazırlamanıza yardımcı olur. Birçok bulut ve yüklenmiş yazılım kullanan masaüstü bilgisayar, laptop, tablet, akıllı telefonlar aracılığıyla bugünün dijital dünyasında, şirketinizin birçok işlemini online olarak gerçekleştirebiliyorsunuz. Ancak internet dünyasını göz önünde bulundurduğunuzda, önemli güvenlik tehditlerinin iş verileriniz etkileyebileceğini bilmeniz gerekiyor.

İşte her küçük işletmenin farkında olması gereken 5 siber güvenlik tehditi:

1. İstenmeyen e-posta 

İstenmeyen e-postalar birçok şirket için potansiyel bir suçludur. İstenmeyen e-postalara tıklamaktan kaçının çünkü bilgisayarlarınıza veya lokal sistemlerinize zarar verebilecek zararlı linklere sahip olabilirler. İstenmeyen e-posta tehdidinin önüne geçmek için, her şirket istenmeyen postaları filtreleten bir hizmet satın almalıdır. Bu filtre gelen kutunuza düşecek istenmeyen mail sayısını azaltacaktır. Ayrıca, zararlı olabilecek e-postaları da onlarla beraber engelleyecektir.

Örneğin, birtakım istenmeyen e-postaların aboneliğinden çıkmak sizin gerçek bir kişi olduğunuzu doğrulayacaktır. Bu tarz e-postaların içindeki linkleri tıklamaktan kaçının aksi halde sizin e-posta adresinizi ele geçirebilir, size gelen istenmeyen e-posta sayısı artabilir veya daha da kötüsü bilgisayarınız zarar görebilir.

2. Kimlik hırsızlığı

Kimlik hırsızlığı, var olan bir kredi kartını veya başka bir hesabı kullanmak, yeni bir hesap açmak veya başka bir dolandırıcılık yapmak için kişisel bilgileri kullanmak veya kullanmaya çalışmaktır. Kaynaklar, Amerika Birleşik Devletleri’nde yıllık yaklaşık 12 milyon kişinin kimlik hırsızlığı kurbanı olduğunu gösteriyor.

İşinizi kimlik hırsızlığından korumak için yollar bulun. SSL kullanarak şirket web sitenizdeki önemli bilgileri korumakla işe başlayın. SSL sağlayıcı, web site ve tarayıcı arasına; veya mail sağlayıcısı ve mail alıcısı arasında şifrelenmiş link koyacaktır. Digivert’e göre, “SSL kredi kartı numarası, sosyal güvenlik numarası ve  giriş bilgileri gibi önemli bilgileri güvenli bir şekilde transfer edecektir.

Normalde, bilgiler sağlayıcılar ve tarayıcılar arasında düz bir dosya olarak gönderilir ki bu da sizi bilgilerinizin çalınmasına karşı savunmasız bırakır. Eğer bilgisayarınıza saldıran kişi sağlayıcı ile tarayıcınız arasında gidip gelen bilgiye ulaşabilir durumdaysa, bunu görecek ve kullanacaktır.

3. Virüs ve casus yazılım saldırıları

Virüslere karşı koruma yazılımları bilgisayar, laptop ve mobil cihazları bilgisayar virüsü, zararlı yazılımlar, fidye yazılımlar, tuş kaydediciler, trojenlerden korurlar.

2012’de, Symantec yaklaşık 17 milyon bilinen virüs olduğunu doğruladı. İş ve müşteri bilgilerinizi daha iyi korumak için, teknolojinizin küçük işletmeler için tasarlanmış programlar kullanarak korunduğundan emin olun. Cisco’ya göre, “ Küçük işletmeler için ideal çözümler, VPN, istenmeyen e-postalar ve virüslere karşı aynı zamanda içerik filtresi yapabilen bir yazılım ile bir cihaz korumasını birbirine entegre ederek kullanmaktır.

4. e-dolandırıcılık

Tanım olarak e-dolandırıcılık kullanıcı ismi, şifre ve kredi kartı detayları (ve bazen dolaylı yoldan para) gibi bilgileri elektronik iletişim ortamında güvenilir bir web sitesiymiş gibi görünerek elde etme girişimidir.

Şüpheli linkler ve güvenli olmayan URL adreslerine tıklamaktan kaçının. Bilgisayar korsanları sizin yerinize ürün almak veya paranızı kullanmak için bilgilerinizi çalıyorlar. Hiçbir zaman güvenmediğiniz web sitelerinden yazılım indirmeyin çünkü içinde virüs barındırabilir.

5. Mobil virüsler

Şirket telefonlarınızda mobil virüsleri tarayacak ve bulunanları kaldıracak yazılımlar yüklü olmalıdır. Mobil takip uygulamalarıyla şirket cep telefonlarından yapılan mobil aktivitelerin bilgisini toplayın. Bazı virüs koruma programları uzaktan şirketin mobil cihazlarına ulaşmanızı ve kaybedilen bilgileri yedeklemenizi bile sağlıyor. Şirket genelinde mobil bilgi kullanımını denetlemek ve onu korumak için araçlar kullanın.

Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder