26 Aralık 2013 Perşembe

Globale Giderken: Aynı Anda Birden Fazla Yerde Olmanın Sırrı

Yaklaşık 2 yıl önce yerel bölgelerde benzersiz seyahat deneyimlerini rezerve edebileceğiniz, tasarlayabileceğiniz ve talep edebileceğiniz Vayable platformu kullanıcıları ile buluşmuştu. San Francisco’da küçük bir ekiple kurulan ve yaklaşık 70 kadar yerel danışmanla işe başlayan Vayable , bugün yüzlerce ülkede 5000’den fazla bu topluluğun üyesi olan kişiyle faaliyetini sürdürmektedir.  

Vayable’ın kısa bir süre içerisinde dünya genelinde büyümesi akıllara şu soruyu getiriyor: Aynı anda birden fazla yerde nasıl bulunabilirsiniz?

Eğer şirketiniz büyük bir işletmeyse yeni yöneticiler işe alarak dünyanın çeşitli yerlerinde ofisler açmanız mümkündür. Fakat henüz yolun başında olan bir girişim şirketiyseniz aynı anda birden fazla yerde olmanın daha yenilikçi bir yolunu bulmanız gerekmektedir. Uzak lokasyonlarda faaliyet gösterecek şirket merkezleri, uzaktaki temsilcilerle görüşmeler ayarlamak, yeni ilişkiler geliştirmek ve online kanalda büyümek… Bunların her biri dünya pazarında iş geliştirmek isteyen girişimcilerin aşması gereken zorluklardır. Bakın Vayable tüm bu zorlukları nasıl aşmış?

İşe arka bahçenizden başlayın

Öncelikle fikirlerinizi bulunduğunuz konumda test edin, ilişkiler geliştirin. Arka bahçenizden öğrendiklerinizle yola çıkın. Bir işe başlarken o işi büyütmek için yatırım yapmadan önce irtibata geçilmesi gereken kilit kişileri belirlemeli ve onlarla iş ilişkisi geliştirmelisiniz.  Eğer dünya çapında aktif müşterileriniz varsa uçağa atlamadan önce işe Google Hangout,  Facebook grupları ve e-posta ile başlamalısınız.

Belirli bir konumda ne zaman olacağınızı bilin

Yeni bir pazarda belireceğiniz ya da belli bir pazarda bir topluluğu harekete geçireceğiniz her seferde size somut ve akıllıca belirlenmiş iş hedefleri rehberlik etmelidir. Stratejik olarak fırsatları takip edin ve hedeflerinizi tüm takımınız ve topluluğunuzca bilinir hale getirin.

Gereksiz yüklerinizden kurtulun

Hızlı hareket edin. Bir yerden bir yere gereksiz eşyaları taşımakla, hava alanlarında bagajınızı beklemekle vakit kaybetmeyin. Yolculuğunuzu ya üç günlük ya da üç haftalık uzunluklara göre ayarlarsanız, her zaman daha rahat hareket edebilirsiniz.

Ortak çalışma alanlarını tercih edin

Ek masraflardan kurtulmanın ve iş ağınızı geliştirmenin en iyi yolu ortak çalışma alanlarını kullanmaktır. Pek çok şehirde etrafı farklı topluluklarla çevrilmiş ortak çalışma alanları bulunmaktadır. Vayable işini büyütürken Paris’te Mutinerie’de, New York’ta Fueled Collective’te ve San Francisco’da RocketSpace’te çalışmıştır. Tüm bu ortak çalışma alanları aynı zamanda güçlü girişim topluluklarının bulunduğu yerlerdir.

Korkusuzca irtibat kurun

Bir yere gittiğinizde vaktinizi ve paranızı daha verimli harcamak için elinizden geldiği kadar çok toplantı yapmalısınız. Gittiğiniz her yerde kimlerle konuşacağınızı bilin ve toplantılarınızı önceden ayarlayın. Biriyle görüşme ayarladığınızda her zaman orada sınırlı vakit geçireceğinizi karşınızdakine bildirin ve o kişiden o bölgede başka kimlerle görüşmeniz gerektiğini öğrenin. Gün içinde beklenmedik toplantıların karşınıza çıkma ihtimaline karşı programınızda yarım saatlik boşluklar bulundurun.

Bulunduğunuz yerde o bölgenin yerlileri ile konuşun

Yolda geçirdiğiniz zaman evdekinden çok daha değerlidir. Bu yüzden gittiğiniz yeri yüzeysel olarak geçmediğinizden emin olmak için, o bölgede yaşayan, bölgeyi tanıyan insanlarla konuşun. Onlara ne yapmak istediğinizi nerelere gittiğinizi ve kimlerle tanıştığınızı anlatın. Bulunduğunuz bölgede bir şey atlamadığınızdan emin olmak için tavsiyelerini alın.

 

Kaynak:

Going Global: The Secret to Being Everywhere at Once

The post Globale Giderken: Aynı Anda Birden Fazla Yerde Olmanın Sırrı appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder