5 Eylül 2014 Cuma

Başarılı Liderlerin Her Gün Kurduğu 17 Cümle

Başarılı liderler genellikle pozitif mizaçları ile bilinirler çünkü bu kişiler çalışanları ile nasıl güçlü ve uzun süreli ilişkiler kuracaklarının farkındadırlar. Onlar çalışanlarına bir reklamcı gibi yaklaşmak yerine çalışanlarının güvenini, saygısını ve bağlılığını kazanan bir iş ortağı gibi davranırlar.

Başarılı liderler düşüncelerini kendilerine saklamaz. Onlar çalışanları ile gerçek ilişkiler kurar. Çalışanlarına katkıda bulunarak, onların gerçekten değerli olduğunu ve saygı duyulduklarını hissettirir. Eğer başarılı liderlerin bu ilişkileri nasıl kurduğunu merak ediyorsanız onların her gün kurduğu cümleleri incelemek oldukça faydalı olacaktır.

1. Senin bu konudaki düşüncen nedir?

Çalışanlarınız sınırsız fikir kaynağıdır. Bunların çoğu daha önce hiç düşünmediğiniz ya da değerlendirmediğiniz fikirlerdir. Çalışanlarınıza ne düşündüklerini sorarak onların fikirlerini almak istediğinizi ve onların düşüncelerine değer verdiğinizi bildirirsiniz.

2. Sana güveniyorum

Her çalışan patronunun ona güvendiğini hissetmek ister. Eğer çalışanlarınıza onlara güvendiğinizi hissettirirseniz karşılığında bağlılıklarını, güvenlerini ve işlerine olan motivasyonlarının artmasını kazanmış olacaksınız.

3. Yapabileceğini biliyorum

Eğer çalışanlarınız onların yeteneklerine güvendiğinizi bilirse, onların bu işi yapabileceklerine dair kendilerine olan öz güvenleri artacaktır.

4. Bu senin hatan değil

Bazen çalışanlarınızın önüne geçemeyeceği problemler meydana gelebilir. Bu tip olaylar meydana geldiğinde hızla farkına varmalı ve çalışanlarınızın bu hatadan dolayı onları suçlamadığınızı bilmelerini sağlamalısınız.

5. Seninle gurur duyuyorum

Kim yaptığı işten ya da başardığı bir şeyden dolayı patronunun onunla gurur duymasını istemez ki? Çalışanlarınızın başarılarından dolayı onlarla gurur duyduğunuzu bildirmekten çekinmeyin.

6. Lütfen

Hiçbir çalışan emir almaktan hoşlanmaz. Patronları olabilirsiniz fakat çalışanlarınızdan bir şey isterken nazik olmalısınız.

7. Teşekkür ederim

Yapılan bir araştırma patronların yalnızca %58’inin başarılı bir işten dolayı çalışanlarına kişisel olarak teşekkür ettiğini göstermiştir. Eğer çalışanlarınızı övmek konusunda cömert olursanız, onlar da size müteşekkir olacaktır.

8. Harika bir fikir – hadi yap

Eğer çalışanlarınız size iyi fikirlerle geliyorsa ve siz hiçbir zaman bu fikirleri gerçekleştirmelerine izin vermiyorsanız, kısa bir süre sonra yeni fikirler üretmekten vazgeçeceklerdir. Bu yüzden çalışanlarınızı yeni fikirler üretmeleri ve bu fikirlerini gerçekleştirmeleri konusunda cesaretlendirmelisiniz.

9. Senin için her zaman vaktim var

Çalışanlarınız şirketinizin en değerli varlığıdır. İhtiyaç duydukları her zaman sizinle konuşabilmeleri için bir ortam yaratmalısınız. Eğer o an oturup konuşabilecek vaktiniz yoksa, mümkün olan yakın tarihi takviminize işleyin.

10. Sen olmadan bu işi başaramazdım

Çalışanlar iyi bir iş yaptıklarında fark edilmesini bekler. Bu yüzden onların şirkete olan katkılarını ve şirket içerisinde önemli bir rol oynadıklarını bilmelerini sağlayın. Daha da iyisi bu övgüyü hangi başarıdan dolayı aldıklarını belirtin.

11. Kimse mükemmel değildir

Çalışanlarınız bir hata yaptığında onları suçlamak yerine herkesin hata yapabileceğini, uzun vadede bu hatadan çıkarılacak dersler olduğunu ve yaptıkları işi desteklediğinizi belirtin.

12. Yardım edebileceğim bir şey var mı?

Çalışanlarınız sizin desteğinizi bekler. Onlara yardıma ihtiyaçları olup olmadığını sorun ve beklenen desteği verin.

13. Bir hata yaptım

Hiç kimse hata yaptığını kabul etmeyen ve suçu başkalarına atan bir patrona saygı duymaz. Çalışanlarınızın saygısını kazanmak istiyorsanız bir hata yaptığınızda bunu herkesin önünde kabul edin ve düzeltmek için ne gerekiyorsa yapın.

14. Yardımına ihtiyacım var

Eğer kendi işinizin tamamlanması için yardıma ihtiyacınız varsa, çalışanlarınızdan yardım istemeye çekinmeyin. Bu sizi zayıf göstermeyecek, aksine onların yardımına başvurduğunuz için müteşekkir olacaklardır.

15. Her şey mümkündür

Başarılı liderler gerekli kaynak ve motivasyon olduğunda bir işin başarılması için neredeyse hiçbir limit olmadığını bilirler. Bardağın dolu tarafı olun. Pozitif mizacınız çalışanlarınıza yansıyacaktır.

16. Özür dilerim

Bir çalışanınızı kıracak ya da üzecek bir söz ya da davranışta bulunduğunuzda asla içten gelen bir özrün gücünü hafife almayın. Özür dilerim cümlesi pek çok yarayı iyileştirecek kadar güçlü bir cümledir.

17. Arkandayım

Çalışanlarınız bir desteğe ihtiyaç duyduklarında onların arkasında olduğunuzu bilmeye ihtiyaç duyarlar. İyi günde ve kötü günde verdiğiniz sözlerin arkasında durmaya özen gösterin.

 

Kaynak:

17 Things Every Successful Leader Says Every Day

The post Başarılı Liderlerin Her Gün Kurduğu 17 Cümle appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder