8 Eylül 2014 Pazartesi

Microsof t , Sony’nin Yasağını Aşmak İçin Parfüm Yaptı!

Microsoft, yakında piyasaya sürülecek olan Destiny oyunu için Xbox One ismini kullanarak reklam yapamıyor. Bunun sebebi Destiny’nin geliştiricilerinin Sony ve dolayısıyla PlayStation ile özel bir anlaşmaya imza atmış olmaları.

Sony ve Destiny arasındaki anlaşmayla oyunun görselleri ve ismi sadece PlayStation tanıtımlarında kullanılabiliyor. Bu oyun Xbox One’a da çıkacak olmasına rağmen Microsoft reklam yapamıyor. Microsoft’un reklam ekibi ise bu konudan çok rahatsız olsa gerek, yasağı aşmanın bir yolunu bulmaya karar vermiş. Sonunda da ortaya bir ”Destiny Parfümü” çıkmış.

Bu parfüm reklamı için bir web sitesi hazırlanmış ve Microsoft bu sitede ismini sergilemekten de çekinmiyor. Sahte Destiny parfümü, temelde bir oyun olmadığı için Microsoft Xbox logosuyla birlikte bunun reklamını yapmasında bir sakınca yok.

Bu cesur pazarlama hamlesi, hızlıca tüm dünyada ilgi çekti. Fakat bir süre sonra Microsoft, parfüm görselini siteden kaldırdı. Muhtemlen Sony’nin avukatları Microsoft’a karşı hamleye geçti ve reklamı kaldırttı.

Yine de reklamın amacına ulaştığını söylemek yanlış olmaz. İlginç bir pazarlama hamlesi

The post Microsof t , Sony’nin Yasağını Aşmak İçin Parfüm Yaptı! appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder