5 Aralık 2014 Cuma

Mentor girişimciye neler kazandırır?

Mentor, girişimciye verdiği tavsiyelerle onu iş dünyasının zorlukları karşısında yönlendiren ve başarıya ulaştırmayı amaçlayan tecrübeli ve güvenilir iş insanlarıdır. Özellikle tecrübesiz yeni girişimciler, bir mentora sahip olmanın tecrübe kazanma ve başarılı bir iş yaratma gibi büyük faydalarını görebilirler.

Peki bir mentor girişimciye ve girişime neler kazandırabilir? Bu soruya verilebilecek birçok yanıt varken, en önemli dördü şu şekilde:

TecrübeMentorlar kariyerlerinde birçok başarıya imza atmış ve kendilerini kanıtlamış iş insanlarıdır. İş dünyasında geçirdikleri yıllardan kazandıkları tecrübeler, onları muazzam profesyonel bilgelik ve güvenilir tavsiye kaynağı haline getirmiştir.

FırsatlarMentorlar size ve dolayısıyla girişiminize iş dünyasının kaygan yollarında rehberlik ederken, ayrıca asla yakalayamayacağınızı düşündüğünüz fırsatları da size gösterir ve onları nerede, nasıl aramanız gerektiğini öğretir. Fakat çoğunlukla mentorunuz sizi fırsatlarla tanıştırır ve bu fırsatları kullanmanın sıra dışı yollarını gösterir.

BağlantılarMentorunuz, sizin ile kendi başınıza asla ulaşamayacağınız insanlar arasında sağlam bir köprü görevi de görür. Yeni bir pazara girerken veya girişimizin için fon ararken, tanımanız gereken insanlar ile mentorunuz aracılığı ile tanışabilirsiniz.

İlhamMentorların somut desteği göz ardı edilemezken, manevi destekleri çok daha büyük başarılara ulaşmanıza ön ayak olabilir. İş dünyası zorlu yolları ve yöntemleriyle çoğu zaman girişimcilerin hevesini ve motivasyonunu kırmakta başarılı olur. İşte, iyi bir mentora sahip olduğunuzda, bu zorluklar sizi yıldırmaz aksine bunlardan nasıl öğreneceğinizi öğrenebilirsiniz.

The post Mentor girişimciye neler kazandırır? appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder