31 Aralık 2014 Çarşamba

Yıl sona ermeden önce neler yapmalısınız?

Yeni yıl her zaman yeni kararlar almak için güzel bir zamandır. Belki geçmişte kilo vermek konusunda aldığınız kararlara pek uzun süre uyamamış olabilirsiniz. Ancak iş düzeniniz ile ilgili alacağını gerçekçi kararlar bir sonraki yılı çok yol katetmiş bir şekilde kutlamanızı sağlayabilir.

1. Büyüme hedeflerini ve planlarını gözden geçirin

Yeni yılda ne kadar büyüyeceğinize dair bir planınız var mı? Henüz bir şirketiniz dahi olmasa bile yeni yılda kuruluş aşamasına dair hedefleriniz olmalı. Bu hedeflere ulaşmak için destekleme planlarını şimdiden hazır edin. Ekip büyümeli mi, ofis yeterli gelecek mi, web siteniz artan trafiği karşılayabilecek mi? Zamanında ulaştığınız her hedef sizi daha da motive edecektir. O yüzden mutlaka gerçekçi hedefler belirleyin.

2. Geçmiş yılı gözden geçirin

Yıl bir şekilde sona erdi. Yanlışlar ve doğrularla birlikte ortaya koca bir yılın tablosu çıkacak. Şimdi tüm rakamları, olayları dikkatlice değerlendirme, sonuçları gözden geçirme ve analizler yapma zamanı. Eğer yolunda gitmeyen şeyler varsa yeni stratejiler belirlemek için en doğru zamandasınız.

3. Ekiple bir araya gelin, motivasyonu tazeleyin

Elbette bu tarz toplantıları yıl içinde belirli zamanlarda yapmak gerekiyor. Ama yeni yılın arifesi de psikolojik açıdan güzel bir zamanlama. Ekiple bir araya gelin, kutlama yapmadan önce kısa bir toplantı yapın bir önceki yıla bakış atın, yeni yıl için vizyonunuzu ve hedeflerinizi açıklayın. Böylece tüm ekip şirketin gideceği yön hakkında bilgi sahibi olacak ve yeterince inandırı olabilirseniz herkes bu hedefler için motive olacak.

4. Yıllık planlarla tasarruf sağlayın

Yeni yılda internet paketinizden, bilgisayarlara ve ofis mobilyalarına kadar birçok yeni ihtiyaç ortaya çıkabilir. Bunları önceden belirleyip toplu alım yapmak size avantaj sağlayabilir. Yıllık paketler, toplu alımda uygulanan indirimler yıl içinde ortaya çıkacak masrafları önceden görüp daha tasarruflu bir şekilde çözüm üretmenizi sağlar.

Elbette şirket içerisinde ihtiyaç olduğu söylendiği için alınan ama verimli şekilde kullanılmayan şeyler de olabilir. Bunlar kullanımı anlaşılmamış yazılımlar, gerçekten ihtiyaç olmadığı halde alınan cihazlar olabilir. Ya onların verimli şekilde kullanılmasını sağlayın ya da yeni yılda onlara harcadığınız bütçeyi kesin.

6. Paylaşımcı olun

Ve elbette yılın son gününde iş arkadaşlarınıza güzel mesajlar verin. Onlara birer küçük hediye verebilir, hepsiyle tek tek tokalaşabilir, yeni yıl için iyi dileklerinizi iletebilirsiniz.

Son olarak; tatilde işlerden uzaklaşın, ama kafanızı çok dağıtmayın. Yeni yıla hızlı bir giriş yapın! :)

The post Yıl sona ermeden önce neler yapmalısınız? appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder