2 Ocak 2015 Cuma

Sadece fotoğrafları kullanarak parmak izi kopyalamak mümkün mü?

Ursula von der Leyen

Alman hacker’lar bunu iddia etmekle kalmamış kanıtlarmışlar da. Üstelik Alman milli savunma bakanının parmak izini kopyalayarak.

Alman Chaos Computer Club hacker grubu, daha önce de parmak izinin güvenliğini sorgulatan çalışmalar yapmıştı. Onların adını duyuran çalışma Apple’ın iPhone 5S ile birlikte kullanıcılara sunduğu TouchID sistemini yanıltma yönündeki çalışmalarıydı. Bir parmak izinin fotoğrafını çekip ondan yeni bir kopya yaratabiliyorlardı.

Şimdi ise bu çalışmayı çok daha zor bir yöntemle de yapmayı başarmışlar: sıradan fotoğraflar kullanarak, bir kişinin parmak izini kopyalamak. Bunu kanıtlamak için yüksek profilli birini seçmişler: Alman savunma bakanı Ursula von der Leyen.

Bakanın konuşmaları esnasında çekilen basın fotoğraflarını kullanan hacker’lar, farklı açılardan çekilen fotoğraflarla birlikte parmak izinin tam bir kopyasını çıkartmayı başarmışlar. Bu parmak izinin her sistemde kullanılabileceği düşünülüyor. Dolayısıyla parmak izi sisteminin güvenilirliliği açısından ciddi bir endişe oluşabilir.

Elbette parmak izini kullanmak için cihazlara fiziksel erişime sahip olmak gerekiyor ki, söz konusu savunma bakanı olduğunda bu birçok kişi için pek de kolay değil.

Yine de yakında önemli devlet adamlarını etkinliklerde eldiven takarken ya da parmaklarını gizlerken görürseniz şaşırmayın.

Kaynak: BBC

The post Sadece fotoğrafları kullanarak parmak izi kopyalamak mümkün mü? appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder