15 Ocak 2015 Perşembe

e-Posta pazarlamasını etkin kullanmak için 4 öneri

Günümüzde sosyal medya pazarlamacılığı en az televizyon kadar etkili ve önemli bir hale geldi. Ancak bunun bir bedeli de var; artık sosyal medyada reklam yapmak hiç de ucuz değil. Elbette viral kampanyalar reklam maliyetlerini atlatmanın bir yolu fakat artık viral çalışmalar da iyice dallanıp budaklanmaya ve çoğu zaman reklamlardan biri maliyetli olmaya başladı.

Tüm bunlar online pazarlamacılık konusunda eski bir dostun yeniden gündeme gelmesini sağlıyor: e-posta pazarlamacılığı. Bir dönem klişe ve etkisiz görülen bu pazarlama yöntemi growth hacker’ların elinde yeniden doğdu ve taze yöntemlerle etkili hale gelmeye başladı.

Günümüzde e-posta pazarlamasında en önemli noktalardan biri kullanıcıya değer sunmak. Klasik reklam içerikleri e-posta’lar ilgi görmediği gibi itici bulunuyor. Bu sebeple 4 adımda kullanıcıya değer katacak bir e-posta pazarlama stratejisi belirlemek çok daha etkili sonuçlar elde etmenizi sağlayacak;

1- e-posta adreslerini toplayın

e-posta pazarlaması yapabilmeniz için elinizde e-posta adresleri olması gerekiyor. Bu sebeple güncel e-posta adreslerinden oluşan bir veri bankası yaratmak önemli. Bu zaman alabilen bir iş ve sürekli genişlemesi – güncellenmesi gerekiyor. Ama hızlı başlangıç için yapılabilecek şeyler de var; örneğin web sitenizi e-posta adreslerini toplamak için kullanabilirsiniz. Ayrıca LinkedIn listenizdeki kişilerin e-posta adreslerini de export etmeniz mümkün.

2- Giriş yapanları ödüllendirin

e-posta adresleri elde etmek için kullanıcılara farklı avantajlar sunmanız faydalı olacaktır. Uygulamanıza giriş yapan, e-posta almayı kabul eden kullanıcılara ekstra özelliklerden faydalanma fırsatı sunabilirsiniz. Eğer uygulama modeliniz buna uygun değilse kullanıcılara bir kerelik ödül verebilirsiniz. Bu bir e-kitap, indirim kuponu, oyun puanı vs. olabilir. Bu sayede kullanıcıları giriş yapmaya ve mail listelerine dahil olmaya teşvik edeceksiniz.

3- Kullanıcılarla etkileşimde kalın

e-posta listenizdeki kullanıcılarla etkileşimde kalmaya devam etmeniz, sizi hatırlamalarını sağlar. E-posta’nın içeriği ise kullanıcıların sizi ne kadar seveceğini, destekleyeceğini belirler. Daha önce de belirttiğimiz üzere reklam içerikli e-postalar kısa süre sonra gözden düşmenizi sağlar. Bu sebeple kullanıcılara popüler sitelerden faydalı linkler gönderebilir, yenilikler ve işbirliklerinden bahsedebilirsiniz. Bu sayede etkileşimiz devam edecek ve sizden gelen e-postalar ilgi görecek.

4- e-postalarınızın paylaşılmasını sağlayın

e-postalar da viral etki yaratabilir. Kullanıcılardan beğendikleri içerikleri arkadaşlarıyla paylaşmalarını isteyebilirsiniz. Bu ”davet et, kazan” şeklinde bir yöntemle olabileceği gibi onlara hazır metinler sunarak işlerini kolaylaştıracak yöntemlerle de yapılabilir. Böylece kullanıcılar faydalı buldukları içerikleri sosyal medya hesaplarında, arkadaşlarıyla paylaşacaktır.

 

The post e-Posta pazarlamasını etkin kullanmak için 4 öneri appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder