11 Ocak 2015 Pazar

Uber’in yeni rakibi bir mesajlaşma uygulaması

Ücretsiz mesajlaşma uygulaması Line, Japonya’nın başkenti Tokyo’da taksi hizmeti sunmaya başlıyor.

Yeni nesil ulaşım modelleri arasında global anlamda en popüler marka haline gelen Uber, birçok ülkede yerel rekabetle karşı karşıya kalıyor. Örneğin İstanbul’da klasik taksi hizmeti konusunda BiTaksi, Uber’in rakibi konumunda. Fakat Tokyo’da Uber’in karşısına çok farklı bir rakip çıkmış: ücretsiz mesajlaşma uygulaması Line.

Bir Japon şirketi olan Line, daha önce mesajlaşma uygulaması olarak duyurmuştu. Global anlamda 170 milyon aktif kullanıcıyla halen iyi bir noktada yer almaya devam ediyorlar. Fakat şirketin yayılma stratejisi rakiplerindne biraz farklı. Daha önce mobil oyunlar, bir antivirüs yazılımı ve kamera uygulaması geliştiren Line, şimdi de ödeme uygulaması Line Pay üzerinden Uber’e rakip oluyor.

Japonya’nın en büyük taksi şirketlerinden biri olan Nihon Kotsu ile işbirliği yapan Line, kullanıcılara uygulama üzerinden taksi çağırabilme imkanı sunuyor. Taksiler tümüyle Nihon Kotsu’ya ait ve bu konuda tüm süreci onlar üstleniyor. Line ise işin taksi çağırma ve ödeme alma kısımlarını üstleniyor.

Bu işbirliği şimdilik Tokyo’da hayata geçirildi. Fakat ileride tüm Japonya’ya yayılması bekleniyor. Nihon Kotsu’nun binlerce taksiden oluşan ağı sayesinde Line Taxi’nin Uber’den daha hızlı bir şekilde yayılması bekleniyor. Bakalım işin zorlu kısımlarıyla baş etmeyi başarabilecekler mi?

The post Uber’in yeni rakibi bir mesajlaşma uygulaması appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder