7 Ocak 2015 Çarşamba

Sorunları fırsatlara dönüştürme sanatı

Çoğu girişimci, maceralarının bir bölümünde işler planladıkları için gitmediği için umutsuzluğa kapılmıştır. Her girişim, önceden tahmin edildiğinden daha sık bir şekilde problemler ile karşılaşır ve bu durum en tutkulu girişimcilerin dahi cesaretini kıracak kadar yorucu hal alabilir.

Sorunlar, iş dünyasının ayrılmaz parçalarındandır ve yolu irili ufaklı sorunlarla kesişmeyen hiçbir girişim olmamıştır. Sıkı çalışıp yine de sorunlarla karşılaşan girişimcilerin yapması gereken, sorunu kabul etmek ve onu fırsata çevirmenin yollarına odaklanmak olmalı.

Beklenmedik problemler başarılarımıza gölge düşürmek için her köşe başında bizi bekliyor. Çevremizdeki her şeyi biz kontrol etmiyoruz; bu nedenle olası böyle bir sorun yaşandığında suçlu hissetmek anlamsız. Üzülebilirsiniz fakat kendinizi suçlayamazsınız; yenildiğinizi düşünmemeniz gerektiğini hatırlatmaya bile gerek duymuyoruz.

Her hayırda bir şer yoktur fakat pek riskli bir yer olan iş dünyasında, bazen daha da ileriye gidebilmek için beklenmedik rahatsız edici durumların içine girip, ardından kucak dolusu kazanım ile çıkmanız gerekebiliyor.

DURUMU KABULLENİN

Sorunları fırsatlara çevirme yeteneğini zihninizi eğiterek kazanabilirsiniz. Durumu kabul etmeli, gerçekten olduğu gibi, ne bir fazla ne bir eksik şekilde görmeli ve kabul etmelisiniz.

Değiştirebileceğiniz şeylere odaklanın, şartları değerlendirin ve söz konusu problemi asla olduğundan daha umutsuz görmeyin. Sorunu çözmeye değin, yeni fırsatlar için kaynağa dönüştürmeye çalışın. 

SORUNA DEĞİL ÇÖZÜME  ODAKLANIN 

Sorunun kendisine değil, içinden çıkma yöntemlerinizin sonuçlarına odaklanın. Sorunun size verecek hiçbir şeyi yok fakat onu çözmek için deneyeceğiniz çözümlerin size katacak çok şeyi var.

Sorunlar, kendimizi beklenmedik durumlar olmadığı takdirde asla içine girmeyeceğimiz konumlarda bulmamıza sebep olur. Aslına bakarsanız, bu kendinizi konfor bölgesi dışında sınamanız ve istenmeyen bir durumdan kazanımlarla çıkmanız için büyük bir fırsattır.

SEÇENEKLERİNİZİ DEĞERLENDİRİN

Neler yapabileceğinizi bir düşünün. Evet, istemediğiniz beklenmedik bir duruma düştünüz fakat buna üzülerek zaman kaybetmek yapabileceğiniz en büyük hataların başında geliyor. Bu durumdan çıkmak için neler yapabileceğinize dair bir liste hazırlayın; listedeki seçeneklerden birini veya durum buna elverişli ise birkaçını seçin. Sorunla mücadelede aktif kalmak ve bir plana sahip olmak kritik önem taşıyor. Karşılaştığınız sorun ne olursa olsun, sürekli aktif kalmaya ve sonuç ne olursa olsun girişiminizin serüvenine devam etmesine odaklanın.

The post Sorunları fırsatlara dönüştürme sanatı appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder