28 Ocak 2015 Çarşamba

İyi bir ilişki sizi daha iyi bir girişimci yapabilir

Müjdemizi isteriz! Washington Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma iyi bir ilişki ve anlayışlı bir eş’e sahip olan kişilerin iş hayatlarında daha başarılı olduğunu ortaya koyuyor. Yani artık kod yazma, iş planı ve pazarlama çalışmalarından birazını doğru partneri bulmak için harcayabilirsiniz.

Araştırmanın temeli aslında evli çiftler üzerine kurulmuş. Ancak bunun flört düzeyindeki ilişkiler için de geçerli olacağını söylemek yanlış olmaz. Zira araştırmanın ortaya koyduğu bilgiler insanların sosyal hayatlarında iyi zaman geçirmesinin iş dünyasındaki başarısını artırıyor.

Araştırmaya göre ilişkileri daha ‘sorunsuz’ olan kişiler, daha fazla para kazanıyor ve iş hayatlarında daha başarılı oluyor. Elbette mutluluğu ölçmenin mümkün olup olmadığı tartışmalı konu. Bu sebeple araştırmada ilişkide iyi anlaşma, paylaşımcı olma ve birlikte iyi zaman geçirme gibi kriterlere bakılmış.

Evde ve boş zamanlarında partnerleriyle daha iyi zaman geçiren kişilerin işe odaklarında da daha verimli olduğu sonucuna varılmış. Ancak iyi bir partnerin tek katkısı bu değil. Başarılı, daha düzenli partnerleri bulunan kişiler onların bu yanlarını örnek alarak zamanla kendilerini de geliştirmeyi başarabiliyorlar. Bu, paylaşımın yüksek olduğu bir ilişkide istemsizce başlayan bir gelişme.

Araştırmaya göre paylaşımcı olmak, iş bölümü yapmak da ilişkideki huzuru artırıyor. Özellikle aynı evde yaşayan çiftlerin ev işlerinde sorun yaşamaması kişinin huzurunu ciddi oranda artırıyormuş.

Tahmin edebileceğiniz üzere tam tersi şekilde mutsuz ilişkiler yaşayan ya da yalnız olan kişiler ise çoğunlukla iş hayatlarında da bu durumdan kötü etkileniyor.

Dolayısıyla bu araştırmanın sonuçlarını şu cümle ile yorumlayabiliriz; her başarılı insanın arkasında iyi bir eş vardır.

The post İyi bir ilişki sizi daha iyi bir girişimci yapabilir appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder