22 Ocak 2015 Perşembe

İlk büyük müşterinizi nasıl alırsınız?

Yeni girişimler için başlangıçtaki hedef basittir; ne yapıp edip hayatta kalmak ve büyüme için gerekli temeli oluşturmak. Bu sebeple yapılacak ilk iş şirkete gelir sağlayacak, çalışanların ya da ortakların yaşamasını sağlayacak işleri yapmaktır. Bu süreci atlatabilen girişimler yavaş yavaş büyümesine sürecine girerler.

Büyüme süreci başlangıç kadar sancılı olmayabilir. Ama yine de zorlu kararların alındığı, şirketin geleceğinin belirlendiği süreçlerden geçilecektir. Şirketin büyümesi ne kadar istikrarlı ve hızlı olursa geleceği de o denli sağlam olacaktır.

Şirketin büyümesi için tercih edilecek yöntemler elbette değişkendir. Son kullanıcıya yönelik şirketler mümkün olduğunca fazla kullanıcıya ulaşmayı ve gelir modelini geliştirmeyi hedef olarak belirlerken kurumsal alana yönelik şirketlerde hedef daha büyük müşterilerle çalışmaktır. Büyük müşteriler daha fazla gelir elde etmeyi sağlayacağı gibi gelecekteki işler için önemli bir referans oluşturacaktır.

Peki ilk büyük müşteriyi kazanmak için neler yapmalı?

- Ya hep ya hiç

Girişimciliğin kendisi risk almakla ilgilidir. Dolayısıyla ilk büyük müşteriyle çalışmak için de cesur olmak gerekir. Kendinize, işinize güvenin ve en büyük müşterileri hedefleyin. Toplantı koparmak için her fırsatı kullanın, ikna edici ve etkileyici her yöntemi deneyin.

- Risk alın

Bazı büyük başarı hikayelerinin arkasında çılgınca kararlar bulunur. Eğer en ufak risk almadan, sadece kesin olarak yapabildiğiniz bir seviyeden bahsederseniz kendinizi aşmanız mümkün olmaz. Bazen sizden beklenenler o an mümkün olandan fazla olsa bile fırsatı kabul edin. Geceli gündüzlü çalışarak imkansızı mümkün kılın. Bu başarılı girişimcilerin sahip olduğu bir sihir gibidir.

- Kendiniz için yapın

Bir girişimde en büyük ortak ya da pazarlama ekibi üyesi olun, yapmanız gereken şey meseleyi kişisel bir hedef olarak kabul etmek. Büyük bir müşteriyle görüşme ayarlayın, toplantıya gidin ve işi bağlayın. Emin olun, başardığınız her şeyin mükafatını er ya da geç alacaksınız. Başarıyı kendi başarınız, başarısızlığı da bir ders olarak görün.

Kaynak metin

The post İlk büyük müşterinizi nasıl alırsınız? appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder