3 Ocak 2015 Cumartesi

2015′te her gün yapmanız gereken 5 şey

Yeni yılın yeni başlangıçlar için güzel bir tarih olduğu kesin. 2014′ü iyisiyle kötüsüyle geride bırakırken geçmişteki tecrübelerden öğrenecerek çok şey olduğunu ve yıl bitmeden önce yapmanız gerekenleri sıralamıştık. Şimdi ise sırada 2015′in güzel bir yıl olması için alınması gereken kararlara geldi.

Elbette 2014′te iyi yaptıklarınızı devam ettirin. Ama iyi gitmeyen bir şeyler varsa önce girişimci olarak kendinizi daha üst seviyeye taşımalı ve zaman kaybını ortadan kaldırmalısınız. Bunu sağlamak için size her gün uygulayabileceğiniz 5 önerimiz var;

1- Odaklanın

Güne başlarken en önemli şey odaklanmaktır. İyi bir uyku, iyi bir kahvaltı, giyindiniz ve hazırsınız. Kendinize birkaç dakika ayırın ve güne konsantre olun. Her gün, yıl sonundaki hedeflere giden küçük adımlar olacaktır. Her günün değerini bilin ve hedeflerinize ulaşmak için yenilmez olun!

2- Günlük hedeflerinizi belirleyin

Evden çıkarken o gün içindeki hedefleriniz belli olmalı. Böylece akşam olduğunda günün ne kadar başarılı geçtiğine dair bir fikriniz olacaktır. Ayrıca hedeflerinizi önceden belirlemek size zaman da kazandıracaktır. Gerekirse notlar alın, hatırlatıcı ya da alarmalar kurun.

3- Bilgilerinizi tazeleyin

Günlük işlerinize odaklanmak kişisel gelişiminizi kötü etkileyebilir. Elbette işlerinizi tamamlamak önemli ama zamanla geri kaldığınızı hissedebilirsiniz. Bunu önlemek için hem kendi sektörünüzü hem de gündemi takip etmeye çalışın. Web sitelerini, dergileri okumaya vakit ayırmaya çalışın.

4- Her şeyin iyi çalıştığından emin olun

Web sitenizin, blogunuzun iyi çalıştığından emin olun. Sosyal medya hesaplarınızı da kontrol etmeyi unutmayın. Olabilecek en kötü şeylerden biri sizi arayan birinin çalışmayan bir web sitesiyle karşılaşmasıdır.

5- Telefon edin, tanışın

Elbette sadece internet ve sosyal medyayla da olmaz. İnsanlara telefon edin, sesinizi duyurun, kendinizi hatırlatın. Eğer katılacağınız etkinlikler varsa kartvizit alışverişi yapın, kahve için ve sohbet edin.

Girişimciler kendi günlük ritüellerini daha da geliştirebilirler. 2015 sizin yılınız olsun!

The post 2015′te her gün yapmanız gereken 5 şey appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder