24 Ocak 2015 Cumartesi

Uber bir yatırım daha alarak büyümeye devam ediyor

Uber, müthiş hızlı büyümesini devam ettiriyor. Hizmet sunduğu şehirlerin sayısını her geçen gün artıran şirket, bir yatırım turunu daha tamamlamış olabilir.

Uber’in birçok ülkede yerel rakipleri mevcut. Üstelik bazı ülkelerde Uber gibi sistemler yasalara takılırken pazar yine taksicilere bırakılıyor. Ancak buna rağmen Uber inanılması güç bir hızla yayılmaya devam ediyor. Amerika, Avrupa, Asya derken Uber son olarak Nairobi’de de hizmet vermeye başladı. Böylece 277 şehir ve 54 ülkede faaliyet gösterir hale geldiler.

Bu yenilikçi şirketin stratejisi tüm sancılara ve zorluklara rağmen hızla büyümek. Yani bir nevi Facebook’un “move fast, break things” yaklaşımına benziyor. Hiçbir rakibinin yapamadığı şekilde tüm dünyaya yayıldıktan sonra servislerini iyileştirmek ve geliştirmek için çalışacaklar.

Elbette bu stratejinin önemli zorlukları var. Hızla büyüyen ekibe her ülkede yeni ve kalifiye çalışanlar katmak, onlarca yeni sözleşme ve mevzuat ile uğraşmak ve elbette önemli miktar para harcamak gerekiyor. Bu sebeple Uber bir kez daha kapılarını yatırımcılara açmış.

Bloomberg‘in haberine göre Uber, 1.6 milyar dolarlık yeni bir yatırım turunu daha tamamlamış. Böylece şirketin şimdiye kadar aldığı toplam yatırım 4 milyar doların üzerine çıkıyor. Uber’in değeri ise 40 milyar doların üzerine çıkıyor.

Uber CEO’su Travis Kalanick, stratejileri konusunda açık konuşmaktan çekinmiyor. Kalanick, Fortune‘a verdiği bir röportajda yeni fiyat stratejileriyle ABD’deki rakipleri Lyft’in para kazanmasını engellemek istediklerini açıkça dile getirmiş.

Rakipleri ise Uber’in yatırımcıların diğer servislere yatırım yapmasını engellemeye çalıştığını ve “sarhoş gibi para harcadığını” iddia ediyor.

The post Uber bir yatırım daha alarak büyümeye devam ediyor appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder