30 Ocak 2015 Cuma

Yatırımcıları nasıl etkileyebilirsiniz?

Melek yatırımcılar ve risk sermayedarları, yatırımlarını hak eden bir girişim ararken gelişim ve kârlılık potansiyeline bakarlar. Girişimciye düşen ise potansiyel yatırımcısının aklında olabilecek en az soru işaretini bırakmak ve ona aradığı yanıtları en direkt şekilde vermek.

Yatırımcıları etkilemek ve istediklerini vermek için dikkat etmeniz gereken noktalar şu şekilde:

Doğru yansıtın. Motivasyonu yüksek, güçlü fikirleri ve vizyonu olan bir girişimcisiniz. Fakat yatırımcıların önünde sunumunuzu yaparken, yalnızca kişisel özelliklerinizi değil, fikrinizle ilgili sayıları, istatistikleri, planları ve iş vizyonunu da öne çıkarmalısınız. Değerinizi bilmelisiniz. Yatırımcılar kâr etmek için yatırım yaparlar ve eğer girişiminizin değerine dair hiçbir fikriniz yoksa reddedilmeniz olasıdır.

İyi yönetim her şeydir. İş planınızı şüphesiz ve apaçık bir şekilde açıklamaya kendinizi hazırlayın. Bu plandaki her bir sürece kendinizi zihinsel olarak hazırlayın, olabilecek tüm ihtimalleri hesaplamaya çalışın ve bunlarla ilgili yatırımcılarınızdan sorular duyacağınıza emin olun. Unutmayın, en iyi fikir bile kötü bir yönetim altında kârlı bir işe dönüşemez.

Takım oyunu. Yatırımcılar takımlara, inandıkları insan topluluklarına yatırım yaparlar. Lider olarak siz, yatırımcılara çalıştığınız insanların bu iş için doğru insanlar olduğunu ve takım olarak girişiminizi kârlı bir işe dönüştürebilecek potansiyele sahip olduğunuzu kanıtlamalısınız.

Dinleyin. Diyaloglar kelime alışverişlerinden çok daha fazlası ve konuşmaktan çok dinlemekle alakalı süreçler. Konuşmadan önce ne söyleyeceğinizi, daha da önemlisi ne söylemeniz gerektiğini bilmeniz gerekir. Çoğu zaman yatırımcıların sorduğu soruların yanıtı soruların içerisinde gizlidir. Satır aralarını iyi okuyun çünkü yatırımcıların onların endişe ve ihtiyaçlarını anlayan girişimciler ile çalışmayı tercih eder.

Sözlerinizi tutun. Yatırım almak girişimcilik kariyerinizin en zor işi değil. Önemli bölüm yatırımı aldıktan, yani tam güçle çalışma kabiliyetine eriştikten sonra başlıyor. İşte tam da bu dönemde her şey ciddileşiyor ve hata şansınız azalıyor. Hiçbir girişimci, yatırımcısına verdiği sözü yerine getiremeyerek kötü bir ün kazanmak istemez. Yatırımcılarınıza tutabileceğiniz sözler verin ve aldığınız yatırımı bu sözleri yerine getirmek için olabilecek en iyi şekilde kullanın.

The post Yatırımcıları nasıl etkileyebilirsiniz? appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder