6 Ocak 2015 Salı

Kararsız müşterilere hitap etmenin yolu: 3 işletim sistemli telefon

Günümüzde akıllı telefonlarda marka ve donanımın yanında ekosistem ve kullanıcı deneyimi de çok önemli bir yer tutuyor. Samsung, Apple gibi devlerin yanında 1 yılda adından söz ettirir hale gelen Xiaomi bunun en canlı örneği; Android ekosisteminin kolaylığı, uygun fiyat ve güzel deneyim.

Ancak her yıl yeni bir Facebook doğmadığı gibi Xiaomi gibi başarı hikayelerini de pek görmüyoruz. Zira çok fazla markanın bulunduğu bu pazarda farklı şeyler yapmak o kadar da kolay değil. Üstelik tek bir doğru da yok.

Bu konuda Alcatel’in tercihi ise kesinlikle farklı olmuş. Şirketin Pixi 3 adını verdiği yeni akıllı telefon serisi 3G ve 4G seçeneklerinin yanı sıra 3.5, 4, 4.5, 5 inçlik ekran seçenekleri var. Yani bağlantı ve ekran seçenekleri konusunda neredeyse tüm ihtimaller cepte. En önemli mesele olan işletim sistemi konusunda ise mümkün olan tüm ihtimaller kapsanmış: Pixi 3 Android, Windows Phone ve Firefox OS ile çalışabiliyor. Pazarda işletim sistemi olarak geriye tek seçenek olarak iOS kalıyor ki o da 3. parti üreticilere açık değil.

Elbette dual boot cihazların deneyim açısından çok başarılı olamadığı bir gerçek. Ama bu stratejiyi kendi işlerinize uyguladığınızı hayal ederseniz aklınıza ilginç ihtimaller gelebilir. Akıllı telefon doğru alan mıdır bunu bilemiyoruz, ama bu stratejisinin işe yarayacağı alanlar var.

Alcatel henüz cihazın fiyatını açıklamadı. Ancak özellikle 3.5 inçlik modelin hesaplı olacağı açıklandı. Alcatel’in bir başka farklı hamlesi de Palm markasını kullanma yönündeki adımlar. Şirket 2015 yılında bir dönem PDA cihazlarıyla popüler olan Palm markasını yeniden canlandırmayı düşünüyor. Palm en sonra HP bünyesi altındayken cihazlar piyasaya sürmüştü.

Kısacası donanım alanında fikirleri olanlar bu aralar Alcatel’i yakından takip edebilirler.

The post Kararsız müşterilere hitap etmenin yolu: 3 işletim sistemli telefon appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder