23 Ocak 2015 Cuma

Girişimcilikte dürüstlüğün rolü

Dürüstlük iş dünyasında sahip olunması gereken en kritik özellik değil fakat başarılı bir iş, fark edilir ve güvenilir bir marka yaratmak isteyen girişimciler için sahip olunması değerli özellikler listesine girmeyi hak ediyor.

Başarılı girişimcilerin büyük bir çoğunluğunun güçlü kişisel değerleri var ve bu değerler öyle ya da böyle girişimin parlamasında rol oynuyor. Saygı bir işin başarılı olması için kritiktir ve birine saygı duymak da ona dürüst olmak anlamına gelir.

Günümüzdeki gibi pek rekabetçi zamanlarda, dürüstlüğün iş dünyasında size yararlar sağlayacağına inanmanın zor olduğunu biliyoruz. Fakat bir girişimcinin dürüst olmadan hem yatırımcıların hem de hedef kitlesinin gözünde güvenilir bir marka yaratması mümkün değildir. Kendini tamamen işe vererek güvenilir marka, güçlü şirket kültürü ve sağlıklı iş bağlantıları kurmak isteyen bir girişimci için müşterilerini, çalışanlarını, iş ortaklarını ve dahası kendini kandırmak verilebilecek en iyi karar değil.

DÜRÜSTLÜK VE MÜŞTERİLER 

Girişiminiz ve sunduğu ürün ve/veya hizmet ile hakkında dürüst olmak, müşterileriniz ile sağlıklı bir ilişki kurmanızı sağlar. Girişimci olarak ana göreviniz girişiminizi büyütmek ve arzuladığınız büyümeye ulaşabilmenizde müşteriler kilit rol oynar. İnanılmaz bir rekabetin olduğu iş dünyasında küçük bir şirketin müşterilerine güven sağlaması önemlidir. Müşterilerinize dürüst olursanız, onlardan geri dönüş istediğinizde elinize çöp veriler gelmeme ihtimali de artar.

DÜRÜSTLÜK VE ÇALIŞANLAR 

Girişimciler çoğunluklu sınırlı iş gücüne sahiptir ve başarısı sayısı iki elin parmaklarını geçmeyen insanların yaratıcılıklarına bağlı olabilir. Şirketin başındaki kişi olarak çalışanlarınıza dürüst olmanız, çalıştığınız insanlarla iyi ilişkiler ve bağlantılar kurmanızı sağlar. İşle ilgili her şeyi olabildiğince transparan tutmanız, ekip üyelerinin aitlik hislerini perçinleyecektir. Kendini evinde hisseden çalışanlarınızın performanslarını yorumlarken dürüst olun ve onlardan da aynını bekleyin. Girişiminiz için çalışan insanların ne düşündüklerini söylemekten çekinmesi size zarardan başka bir şey getirmeyecektir. Onların gerçek fikirlerine sahip olmak ve sürekli dürüst görüşler çerçevesinde iletişim kurmak girişiminizin iş süreçlerini geliştirebilir.

DÜRÜSTLÜK VE YATIRIMCILAR

İş yatırım aramaya geldiğinde çoğu girişimci strese girer. Stresten kurtulmak için yapabileceğiniz en iyi şey, yatırımcılara karşı tamamen dürüst olmak. Girişiminizin güçlü yanlarını iyi belirleyin ve bunları olabilecek en iyi şekilde yatırımcılarla paylaşın. Daha da önemlisi, girişiminizin zayıf yönlerine ve problemlerine de atıfta bulunun ve bunları çözmek için yaptıklarınızı, planlarınızı paylaşın; bu şekilde dürüstlüğünüz bir güven ortamı yaratacaktır. Yatırımcılar, potansiyele sahip ve yatırım almaya değer girişimciler seçme konusunda büyük bir tecrübeye sahiplerdir ve her girişimin irili ufaklı problemleri olduğunu bilirler. Her şeyin güllük gülistanlık olduğunu söylemek yatırımcıları şüphelendirir.

DÜRÜSTLÜK VE SİZ

Özellikle ortağı olmayan yalnız girişimciler için şirketlerinin gidişatı ile ilgili gerçekçi değerlendirmeler yapmak zordur. Girişimler, girişimleriyle ilgili her şey hakkında önce kendilerine karşı dürüst olmalılardır. Finanstan ürün geliştirmeye kadar işin her yönünü gerçekçi bir şekilde değerlendirmek önemlidir. Gerçeklerden kaçmak, bugünün sorunlarına yarın daha büyük ve can sıkıcı olarak karşınıza çıkma şansı vermekten başka bir şey değildir.

The post Girişimcilikte dürüstlüğün rolü appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder