Bazen verimsizlik değiştirilemez
1870 yılında daktilo icat edildiğinde, hızlı yazmak tuşların sıkışmasına neden oldu. Böylece sıkışma olasılığının azaltılması, boşa zaman ve etkinlik kaybının önüne geçilmesi için sık kullanılan harfler (sd gibi) yan yana getirilerek günümüz klavye düzeninin oluşturulmasını sağladı.Q düzeni olarak adlandırılan klavyeye bakarsanız neden bu değişime ihtiyaç duyulduğunu görebilirsiniz. Birilerinin daktilo sıkışıklığından şikâyet etmesinden günümüz klavyesine geçilmesinden sonra aslında bir dizi daha etkili klavye tasarımı üretildi. Fakat insanlar alıştıkları bu düzeni bırakmak istemiyorlar. Daha iyi bir yol olmasına rağmen biz insanlar alışkanlıklarımıza takılıp kalırız. . Ekonomistler bu olayı kilitlenme fenomeni olarak adlandırmaktadırlar.
Her birimizin kendine has geliştirdiği alışkanlıklar vardır ve yalnızca birkaç teknoloji ya da hizmet bu alışkanlığı değiştirmemizi ve kendimizi geliştirmemizi sağlar. İşte bunlardan birkaçı:
E-posta
Birincisi, e-posta silmek artık geçmişte kalan bir olaydır. Eğer hala e-postalarınızı siliyor ya da “posta kutunuz dolu” mesajı alıyorsanız eski bir alışkanlığa takılıp kalmışsınız demektir. Google’ın Gmail’i epostalarınızı arşivlemeniz için size oldukça büyük bir alan sağlamaktadır. Gelecekte hangi epostanın işinize yarayacağını asla bilemezsiniz, bu yüzden mailleri arşivlemek önemlidir.
İkincisi, e-posta kutunuzu yapılacak işler listesine göre düzenleyebilirsiniz. Böylece e-posta kutunuzun boş olması şu anda yapılacak kritik bir işinizin olmadığı anlamına gelir. Geliştirilen Mailbox mobil uygulaması ile size gelecekte hatırlatılmasını istediğiniz işlerle ilgili e-postaları “Bugün”, “Bugünden Sonra” ya da belli bir zaman diliminde gösterilmesi için düzenleyebilirsiniz. Bir e-posta ile ilgili işaretlediğiniz zaman dilimi geldiğinde, o e-posta; posta kutunuzda tekrar belirecektir.
Mesajlaşma
Mesajlaşma ile ilgili olarak WhatsApp , farklı platformlar arasında oldukça başarılı çalışan bir uygulamadır. Kariyeriniz bu mesajlaşma planına bağlı değildir fakat bu uygulama ile kolayca dünyanın herhangi bir yerinden yurtdışında olduğunuzu ya da olacağınızı bildirebilirsiniz.
Twitter’a gelecek olursak, pek çok insan neden Twitter’ın gerekli olduğunu anlamakta ya da nasıl kullanacağına dair zorluklar yaşamaktadır. Mesajlarınızı Tweet olarak düzenlediğinizde bu platformu kullanmaya hazırsınız demektir. Bir gruba mesaj atmak yerine tweet atın. Güzel bir fotoğraf mı çektiniz, tweetleyin. Bu ortamdan aynı zamanda insanlara cevap da yazabilirsiniz. Twitter’ın bir diğer sihirli yanı ise buradan şirketlere ya da ünlülere mesaj atabilirsiniz. Başlangıçta mesajlaşmanın daha kapalı ve doğru bir yaklaşım olduğunu düşünüyor olsanız da bir kez normal mesajlaşma yerine Twitter kullanmaya başladığınızda ve insanlar size cevap verdiğinde kendinizi daha rahat hissedeceksiniz. Bu şekilde sosyal ağlarda daha akıcı bir şekilde konuşmaya başlayacaksınız.
Telefonlar
Telefonlarla ilgili yaşanan bir kilitlenme anı da herkesin sabit hatlardan cep telefonlarına atlaması ve bir daha geriye bakmaması olarak düşünülebilir. Sabit hatlarda kalmak Q-Klavye ’de kilitlenmek gibi görünse de yeni telefon teknolojileri ile ofis yönetimi oldukça kolay bir hale gelmiştir. AT&T’nin Syn248 sistemi gibi sabit hatlarda otomatik sesli mesaj ve yönlendirme servisleri işinize oldukça büyük bir esneklik kazandırabilir.
Yenilikler karşısında bir klavye olmayın!
E-posta, mesajlaşma ve telefonlar hepimizin her gün kullandığı ve alışkanlıkların en zor değiştirilebildiği iletişim formlarıdır. Gelen kutunuzu yeniden düzenlemek, mesajlaşma yerine Twitter kullanmak ya da yeni bir telefon sistemi kullanmak işkence gibi görünebilir. Yeni bir zorlukla karşılaştığımızda oturup daktilo hikayesini hatırlamalıyız. Bir daktilo gibi kilitlenen ve değişmeyen biri haline gelmek istemezsiniz. İyi bir işin anlamı çevik olmak ve pazardaki gelişmelere, yeniliklere adapte olmak demektir. Bu değişimleri takip edip etmemek tamamen size kalmış…
Kaynak:
Upgrade your digital life
The post Dijital Yaşamınızı Güncelleyin appeared first on Etohum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder