30 Ekim 2014 Perşembe

Facebook Mobil Sayesinde Büyümeye Devam Ediyor

Facebook, mobil konusunda attığı önemli adımların meyvesini halen toplamaya devam ediyor. Çeyrek sonuçlarını açıklayan şirket, sosyal ağlar arasındaki liderliğini daha da pekiştiriyor.

Facebook’un kullanıcı sayısı eylül ayı itibariyle 1.35 milyara ulaşmış. Elbette bunlar aylık aktif kullanıcılar. Günlük aktif kullanıcı sayısı ise 864 milyona ulaşmış durumda. Üstelik bunların 703 milyonu her gün mobil cihazlarından Facebook’a giriyor.

Facebook’un kullanıcı sayısı bir önceki çeyreğe göre %29 artış göstermiş durumda. Twitter’ın aylık 284 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu düşünürsek Facebook için ‘sosyal ağların kralı’ dememiz yanlış olmaz.

Şirketin gelirlerinde de mobili payı büyük. Gelirinin %64′ünü reklamlardan elde eden Facebook, bunun %66′sı mobil reklamlardan geliyor.

Üstelik bu rakamlar sadece Facebook.com için. Yani Facebook’un sahip olduğu WhatsApp ve Instagram da kendi alanlarında büyümeye devam ediyor. Mark Zuckerberg, WhatsApp ve Oculus’un durumlarına pek değinmese de Instagram’ın bazı pazarlarda %100 oranında büyüdüğünü dile getiriyor. Elbette bu şirketlerin gelirleri şimdilik Facebook’a kıyasla çok düşük. Ancak Facebook geleceğini sağlama almak için çalışmaya devam ediyor.

Detaylı bilgilere Facebook’un yayınladığı 3. çeyrek slaytlarından ulaşabilirsiniz.

The post Facebook Mobil Sayesinde Büyümeye Devam Ediyor appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder