3 Ekim 2014 Cuma

IBM SmartCamp İstanbul Ödülleri Sahiplerini Buldu

Girişimcileri, yatırımcıları ve danışmanları buluşturan IBM SmartCamp İstanbul Finali bu yıl Startup İstanbul etkinliğinde yapıldı.

Dünyanın enerji, sağlık, ulaşım, e-devlet hizmetleri gibi temel alanlarda karşı karşıya olduğu sorunlara çözümler sunan yeni nesil inovatif şirketlerin yarıştığı IBM SmartCamp İstanbul, bu yıl Etohum’un 30 Eylül’de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlediği Startup İstanbul kapsamında gerçekleştirildi.

Dördüncüsü gerçekleştirilen IBM SmartCamp İstanbul etkinliğinde bu yıl 6 finalist şirket birincilik için yarıştı. Yarışma sonucunda RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama) ve RTLS (Gerçek Zamanlı Konumlama Sistemi) yönetim uygulamaları ile hastane yönetimlerine gerçek zamanlı her türlü varlık yönetimi sunan Türk şirketi “Borda” sağlık kategorisi birincisi olurken, e-öğrenim çözümü sunan Fas merkezli girişim “My VLE” genel kategorisi birincisi oldu. Yarışmada sosyal medya ve internet üzerinden oylarla “Halkın Seçimi” ödülünü kazanan şirket ise Türkiye’den, senaryo tabanlı iş birliğine dayanan e-öğrenim platformu Bilims oldu. Bir gün önce yapılan Danışman değerlendirmelerinde SmartCamp Türkiye en iyi girişimci değerlendirmesinde Borda ve test mühendisliği alanında danışmanlık hizmetleri sunan Intest ilk sırayı paylaştılar.

IBM SmartCamp İstanbul’a 50’den fazla şirket başvururken, değerlendirmeler Ankara ve İstanbul’da, yüz yüze mülakatlarla gerçekleştirildi. Yarışmaya başvuran girişimlerin çoğunluğunun bulut ortamında doğmuş ve “Nesnelerin İnterneti” konusunda gelişmiş olması dikkat çekti. Başvuran şirketlerin yaklaşık yüzde 80’i Akıllı Gezegen çözümleri oluşturmak için analitik & büyük veri ve mobil teknolojilerini kullanan şirketlerden oluşuyor.

IBM Türk Ekosistem İlişkileri Müdürü Jale Akyel, yarışmayla ilgili şu görüşleri paylaştı: “Çağımızda ekonomik gelişimin, toplumsal refahın ve ilerlemenin anahtarı sürekli inovasyondur. IBM SmartCamp İstanbul’daki amacımız, inovasyonu açığa çıkarma yönünde en büyük potansiyeli vaat eden girişimleri ortaya çıkarmaktır. Finalleri girişimcilerin buluşma noktası niteliğindeki Startup İstanbul’da yapmamız bir tesadüf değil. Yarışmanın gördüğü ilgiden çok memnunuz.”

Intest (Türkiye): Test mühendisliği savunma ve uzay, otomotiv, endüstriyel otomasyon ve telekomünikasyon gibi endüstrilerde proje yaşam döngüsünün temel parçalarından biridir. Intest, test mühendisliği alanında dış kaynak hizmetleri, test sistem tasarımı ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Bununla birlikte firmamız test otomasyon alanında küresel ölçekte rekabetçi yazılım çözümleri geliştirmektedir.

www.intest.com.tr 

Borda (Türkiye): Borda RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama) ve RTLS (Gerçek Zamanlı Konumlama Sistemi) uygulamaları sunmaktadır. Müşterilerine yazılım ve donanım geliştirmenin yanı sıra anahtar teslim çözümler sağlamaktadır. Bununla birlikte NFC, UHF Passive ve Active RFID teknolojilerini Lighthouse isimli tek bir yazılım platformu altında bir araya getirerek, kurumlara yönelik, başarısı kanıtlanmış “Hybrid RTLS” çözümünü düzenli olarak geliştirip başarıyla sunmuştur.

www.bordatech.com

ITECH (Türkiye): ITECH Electronics kurumlara yönelik Kablosuz Sensör Ağı, Gerçek Zamanlı Konumlama Sistemleri ve Şeylerin İnterneti uygulamalarına odaklanan bir Ar-Ge şirketidir. Şirket 2011 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteğiyle kurulmuştur. ITECH’n öncelikli projesi, geniş çalışma sahalarında çalışanların elektronik etiketler ve kablosuz sensörler aracılığıyla çevresel değişkenler üzerinden kontrol edilmesine yönelik Kablosuz Takip ve Kontrol Sistemleridir. Sensörlerden ve konumlama sistemlerinde elde edilen veriler tedarik zinciri yönetimi, süreç kontrolü, envanter planlama ve güvenlik için kullanılabilmektedir. ITECH halihazırda küçük ve orta ölçekte şirketlere yönelik uygun maliyetli ve kolay erişilebilir IoT bağlantı platformu “itech-aim” üzerinde çalışmaktadır.

http://www.itech.com.tr/

UserTalk (Mısır): UserTalk online hizmet veren şirketler için bir ses destek çözümüdür. UserTalk, müşterilerin herhangi bir ek yazılım indirmek zorunda kalmadan her internet sitesi ya da akıllı telefon uygulaması üzerinden müşteri hizmetleri destek temsilcilerini arayabilmelerini sağlamak için Voice Over IP (VOIP) teknolojisini uygun hale getirmektedir. Müşteri temsilcileri bu sayede gelen çağrıları dizüstü bilgisayarlarından ya da akıllı telefonlarından yanıtlayabilmektedirler. UserTalk ayrıca Session Initiation Protocol (SIP) kullanarak tesis içi çağrı merkezi donanımlarına gelen aramaları yönlendirebilmektedir.

https://www.getusertalk.com/

Bilims (Türkiye): Senaryo tabanlı iş birliğine dayanan e-öğrenim platformu Bilims, problem tabanlı öğrenimde kanıtlanmış teknikler aracılığıyla gerçek zamanlı iletişim ve iş birliği sunar.

www.bilims.com

My VLE (Fas): My VLE özellikle gelişen ülkelerdeki geleneksel sınıf eğitimini desteklemek ve tamamlamak için tasarlanmış bir e-öğrenim platformudur.  https://www.myvle.com/

The post IBM SmartCamp İstanbul Ödülleri Sahiplerini Buldu appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder