2 Temmuz 2015 Perşembe

Etohum 2015 girişimlerinden Mobilus, Selçuk Saraç’tan yatırım aldı

Etohum Yatırımcı Kulübü üyelerinden Selçuk Saraç, bulut tabanlı video yönetimi ve görüntü işleme teknolojileri geliştiren Mobilus’a yatırım yaptı.

2005 yılında Özgür Deniz Önür, Yağız Yaşaroğlu ve Ekin Dino ortaklığında kurulan Mobilus, akıllı ev ve görüntü işleme alanlarına eğiliyor ve ODTÜ Teknokent’te faaliyet gösteriyor. Daha önce yurtiçinde Turkcell ile IP kameraları çözümleri piyasaya süren Mobilus, Amazon üzerinden de ürünlerini tüm dünyaya ulaştırmıştı.

Mobilus bu yılın başında bebek kamerası dikeyi ile yatırım arama sürecine başladı. Etohum 2015 şirketlerinden biri olan Mobilus, geçtiğimiz ay Selçuk Saraç ile birlikte tamamladıkları yatırım süreci sonrasında fiziksel ilk ürünleri olan Invidyo Bebek Kamerası ile pazara hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor.

Kurucu ekibinin tamamı ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun, Özgür Deniz Önür ve Yağız Yaşaroğlu’nun görüntü işleme konularında doktora sahibi olmaları ve Ekin Dino’nun bilgisayar ve kullanıcı etkileşimi alanında yaptığı yüksek lisans ürünlerinin global anlamda rekabetçi bir ürün olarak ortaya çıkmasına katkı sağlamış.

İlk sürümde Invidyo piyasadaki muadil ürünlerden farklı olarak görüntüleri kayıt etmesi ve yüz tanıma, ses algılama ve haraket anlamlandırma gibi akıllı video işleme teknolojileri sayesinde görüntülerdeki önemli anları otomatik olarak tespit edip mobil cihazlarımıza uyarı göndermesiyle öne çıkıyor. Ayrıca kamerada yer alan sensörler sayesinde nem-ısı-hava kalitesi gibi çocuk ve bebeklerin yaşam ortamı için hayati değere sahip özellikleri takip etmesi de kamerayı benzerlerinden ayıran özellikler arasında yer alıyor.

Kurucu ekibin verdiği bilgiye gore ürünün pazarlama ve satışı konusunda şimdiden yurtiçi ve yurtdışında bazı anlaşmalar tamamlanmak üzere.

Sonrası Etohum 2015 girişimlerinden Mobilus, Selçuk Saraç’tan yatırım aldı Etohum.com Blog ilk ortaya çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder