7 Temmuz 2015 Salı

Sensmarine girişimcilik tutkusuyla denizlere açılıyor

Bu yılın Etohum 15 girişimlerinden biri olan Sensmarine’in kurucularından Tufan Özdoğan, girişimine tutkuyla bağlı olan bir deniz sevdalısı. Sensmarine’de tekne sahiplerine güvenlik ve uzaktan takip çözümleri sunan Özdoğan’ın kendisi de bir tekne sahibi ve zaman zaman uzun deniz yolculuklarına çıkmayı da ihmal etmiyor. Bu kez yolculuğunda Sensmarine ürünlerini de kullanıp faydalarını uygulamalı olarak göstermeyi hedefliyor.

Tufan Özdoğan, yeni teknesini Fransa kıyılarından teslim alıp Türkiye’ye doğru yola çıkmaya karar vermiş. Birkaç günlük şiddetli lodosun ardından da nihayet 4 Temmuz Cumartesi günü 3 yol arkadaşıyla birlikte yola çıktılar. Gruissan’dan demir alan ekip 5 Temmuz’da Porquerrolles adasına vardı ve bize güzel fotoğraflar gönderdi. Burada bir gece kaldıktan sonra yine yola koyuldular. İnternet problemi sebebiyle şimdilik onlardan yeni haberler alamadık ama duraklarına ulaştıklarında yeni bilgiler gelecektir.

Tufan Özdoğan bu yolculuğu Fethiye kıyılarında bitirmeyi planladıklarını iletmişti. 1500 deniz mili uzunluğundaki yolculuğu yaklaşık 1 ayda bitirmeyi planlıyorlar. Bu süre içerisinde ECE isimli tekneleri de Sensmarine sistemi üzerinde m2m teknolojisini kullanarak sürekli izlenebilir olacak.

Girişimcilikte yöneleceğiniz alana dair tecrübe ve tutkuya sahip olmanız gerektiğini hep dile getiririz. Sensmarine de bu tutku ve tecrübe neticesinde doğmuş bir girişim. Sonuçta bir tekne sahibini, uzaklardan gelen bir deniz sevdalısından daha iyi kim anlayabilir

Tufan Özdoğan’ın yolculuğuyla ilgili güncellemeleri zaman zaman blogumuzdan paylaşmaya devam edeceğiz. Yolcuğu Sensmarine Forum’u üzerinden de takip edebilirsiniz.

Sonrası Sensmarine girişimcilik tutkusuyla denizlere açılıyor Etohum.com Blog ilk ortaya çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder