6 Eylül 2014 Cumartesi

Hackathon Demonuzu Daha Başarılı Nasıl Sunabilirsiniz?

3 gün boyunca hazırladığınız sunuma çalışıp, sunum esnasında demonuzun patlaması oldukça üzücüdür. Aslına bakarsanız bu olayın başınıza gelmesi şaşırtıcı değildir: Günlerdir zaman planına uygun bir şekilde projenizi bitirmek için gece gündüz çalışmaktan yoruldunuz ve bu projeyi anlatmak için yalnızca birkaç dakikanız var… Eğer başarılı hackathon sunumları gerçekleştirmek istiyorsanız aşağıdaki tavsiyeler sizin için yararlı olacaktır.

1. Hızlıca zemini hazırlayın

Neden bu projeyi geliştirdiniz? Birkaç cümle ile çözdüğünüz problemi ve kaydettiğiniz ilerlemeyi anlatın. Eğer izleyicilerin çoğu bu problemden mustaripse avantajlısınız demektir. Sözü uzatmamanız ve konunun dışına çıkmamanız gerektiğini aklınızda tutun. Örneğin durumu özetlerken “Matematik problemleri çözmek çok vakit alıyordu, biz de bu süreyi kısaltacak bir robot geliştirdik” ya da “Şehir planlama dünyanın en karmaşık uzmanlık alanıdır. Piyasadaki araçlar hem çok pahalı hem de eski modadır. Bu yüzden biz bu çözümü değiştirmek istedik” şeklinde kısa ve net cümleler kurun.

2. Çalışan projenizin demosunu yapın

Zemini hazırladınız, şimdi sırada projenizin nasıl çalıştığını göstermek var. Size verilen sürede göstermeniz gereken en önemli kısımları önceden belirleyin. Özetle kullandığınız ana teknolojilerden ve üstesinden geldiğiniz etkileyici teknik zorluklardan söz edin. Kullanıcı oluşturma, giriş ekranı gibi sıradan akışları atlayın. Demonuzda izleyicilerinizin merak ettiği ve sunmanız gereken önemli kısımlar şunlardır: a) Projenizin ne yaptığı b) Bu projedeki ana bileşenleri tamamlayıp tamamlamadığınız.

3. Kısaca özetleyin ve hayalinizi satın

Tanımladığınız problemi çözmeye yardımcı olacak projenizi izleyicilere gösterdiniz. Şimdi bir ya da iki cümle ile bu projenin potansiyelinden, sahip olduğunuz motivasyondan söz etmelisiniz ki katılımcılar projenizin uzun soluklu etkisini anlayabilsin.

4. Sunumunuza özen gösterin

Hackathonların çoğunda jüri çalışan bir proje üzerinden finalistlere karar vermektedir. Bu yüzden tüm eforunuzu projenizi tamamlamak için kullanırsınız. Fakat projeniz kadar yaptığınız online sunum da önemlidir. Sunumunuz çözmeyi hedeflediğiniz problemi tarif edecek, neyin özellikle değiştirildiğini gösterecek ve projenizin potansiyel etkisinin altını çizecektir.

Sunumunuzda kullandığınız teknolojilere değinmeli, öğrendiğiniz ilginç süreçleri paylaşmalı ve takımınızın bu projeyi ortaya koymak için nasıl çalıştığından söz etmelisiniz. En iyi sunumlar genellikle ekran görüntülerini ve demonun videosunu içermektedir. Aynı zamanda şunu unutmamalısınız, hackathon bitse bile siz çalışmayı sürdürmeli, projenizin fanlarını bu çalışmalardan haberdar etmelisiniz.

 

Kaynak:

How To Present A Successful Hackathon Demo

The post Hackathon Demonuzu Daha Başarılı Nasıl Sunabilirsiniz? appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder