3 Eylül 2014 Çarşamba

Teknik Kökenli Olmayan CEO’ların Uygulayabileceği 5 Tavsiye

Hayatınızda tek bir satır kod yazmadınız ve teknoloji alanında bir girişim kurmak istiyorsunuz ya da çözmek istediğiniz problemde bilmediğiniz bir teknolojiyi kullanmak durumundasınız. Karşınıza çıkan zorlukları en kolay şekilde nasıl atlatabilirsiniz?

1. CTO’nuzu bulun

Dış kaynak kullanmayın. Müşterilerin peşinden koşmayın. CTO’nuzu bulana kadar kimseyi işe almayın. Bu adımı tamamlamadan herhangi başka bir adım atmayın. Bu gerçekten ciddi bir problemdir. Şirketinizi tamamlayacak teknolojiden sorumlu kişiyi bulmak listenin en başıdır. Bu kişi onunla çalışmak isteyeceğiniz kadar zeki, sizin alanınızdaki problemi çözmek isteyecek kadar heyecanlı ve yan yana 5 yıl geçirebileceğiniz biri olmalıdır. CTO’nuzu bulana kadar herhangi bir çek yazmamalı ya da iş planınızı şekillendirmemelisiniz.

2. Kodlarınızı gözden geçirin

Mühendislerinizin yazdığı kodlara bakın ve onlara sorular sorun. Size yazdıkları kodu açıklamalarını sağlayın. Her hafta düzenli olarak girişiminizin kodu hakkında bilgi alın. Kendinizi soyutlamayın. İşin içerisinde olun. Şirketinizi için neler yapabileceğinizi ve şirketinizin hangi kapsama dayanabileceğini anlamak için teknoloji konusunda kendi iç güdülerinizi geliştirmelisiniz. Herkesi düşündürecek sorular sorun. Eğer kendinizi konunun dışında tutarsanız sorduğunuz sorular kapsamın gerçekleştirilmesini güçleştirebilir ya da yersiz olabilir. 10 sorudan 1’ini bile öğrenseniz, önceki halinizden çok daha ileridesiniz demektir.

3. Teknik CEO’larla arkadaş olun

Teknik ekibiniz size yapılacak en iyi şeyin ne olduğunu söyleyebilir. Fakat onlar problemle çok meşguldürler. Uğraştığınız probleme bir adım daha uzak fakat girişim problemlerini anlayan birisini bulmak sizi ileriye taşıyacaktır. Teknoloji geçmişi olan girişim CEO’ları bu konuda oldukça yararlıdır. Teknik CEO’larla problemlerinizi, takımınızın zorlandığı noktaları, teknoloji kısıtlarını, takım yapısını, kod geliştirme ve uygulama geliştirme metotlarını konuştuğunuzda nasıl hızla yol aldığınıza şaşıracaksınız.

4. Teknoloji bloglarını takip edin

Kendinizi son teknolojiler, teknoloji haberleri ve son trendler hakkında bilgilendirmenin en basit yolu teknoloji bloglarını takip etmektir. Teknoloji blogları ile girmek istediğiniz alanla ilgili bilgi edinebilir ve edindiğiniz bilgileri teknik ekibinizle tartışabilirsiniz.

5. Teknoloji kursları

Coursera, edX, HarvardX, StanfordX gibi platformlarda ürettiğiniz ürün ya da hizmetin ardında hangi uygulamaların, teknolojilerin çalıştığını öğrenmenizi sağlayacak yüzlerce başlangıç seviyesi kursu bulunmaktadır. Bu platformlardan kolayca istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

Kaynak:

5 Must-Do’s For Non-Tech CEOs in Technology

The post Teknik Kökenli Olmayan CEO’ların Uygulayabileceği 5 Tavsiye appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder