5 Ağustos 2015 Çarşamba

Uber’in yeni hedefi Hindistan

Uber’in yeni bir yatırım turunu daha tamamladığı konuşulurken şirket Hindistan pazarına önemli bir bütçe ayırdığını duyurdu.

Uber’in yeni değerlendirmesinin 50 milyar dolar seviyesine ulaştığı ve son yatırım turunda 1 milyar dolarlık yeni bir yatırım aldığı Wall Street Journal tarafından iddia ediliyor. Bu yatırım turunda Uber’e Microsoft’un ciddi bir yatırım yaptığı da söylentiler arasında. Şimdiye kadar Google Ventures ile yakın bağlara sahip olan Uber, Bing’i satın almasının ardından Microsoft ile yakınlaşmaya başlamış gibi görünüyor. Ancak bunlar henüz söylenti aşamasında.

İddia edilen son yatırım turuyla birlikte toplam 5 milyar dolar yatırım alan Uber, Hindistan pazarı için büyük bir bütçe ayırdığını duyurdu. Görünüşe göre yeni yatırımın tamamı Hindistan pazarındaki büyümeye harcanacak. 2013 yılında Hindistan pazarına giren ve 18 şehirde faaliyet gösteren Uber, geçtiğimiz yıl bir sürücünün karıştığı tecavüz olayı sebebiyle zor zamanlar geçirmişti. Bunun üzerine araçlara acil durumlar için SOS butonu yerleştiren Uber, ayrıca Hindistan pazarına özel ödeme sistemleri ve ucuz yolculuk alternatifleri geliştirmişti.

Bunun üzerine Uber servisleri aydan aya %40’lık bir büyüme yakalamış. Bu da şirketi 1 milyar dolarlık yeni yatırıma ikna etmiş. Böylesine büyük bir bütçeyle hedefler de büyük. Uber, önümüzdeki 9 ayda Hindistan’da günlük 1 milyon yolculuk sayısına ulaşacağını tahmin ediyor. Hindistan’da 1.2 milyar insan yaşıyor.

Uber ayrıca istihdam açısından da Hindistan’da repütasyon kazanmak istiyor. 2016 yılında 200 bin yeni iş yaratmayı hedefleyen şirket ayrıca 2020 yılında 50 bin bayana iş verebilmeyi bekliyor.

Sonrası Uber’in yeni hedefi Hindistan Etohum.com Blog ilk ortaya çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder