10 Mayıs 2016 Salı

Güçlendirilmiş Girişimcilik

“Çalışanlarım başarılı olmak için ihtiyaçları olanlara sahipler mi?” Doğru kaynakları onlara sunuyor muyum? Doğru teknolojiyi kullanıyor muyum?”. Yeni bir iş kuran bir girişimci olarak, başarıya giden yol cevaplardan çok sorulardan geçer. Şansınıza iş arkadaşlarınızdan, mentorlardan ve sizin durumunuzda daha önce bulunmuş diğer profesyonellerden öğrenebilirsiniz. Zamanınıza ve bir kaç taktiğe odaklanarak, hız kazanmak ve işinizi başarıya giden yola sokmak kesinlikle mümkün. Başarılı bir girişimci olmak için aşağıdaki 5 taktiği okuyun.

Akıllıca çalışın

Cümlenin arkasındaki asıl anlam “akıllıca çalışın, çok çalışmayın”dır. Her şey verimlilikle alakalı. İşiniz büyüyor çünkü doğru insanları işe aldınız, fakat onların yeteneklerini en iyi şekilde kullanıyor musunuz? Çalışanlarınız sizin en değerli kaynağınız, dolayısıyla alışık olmadığınız problemleri kendi başınıza çözmeye çalışmak yerine iş arkadaşlarınızdan yardım isteyin. İşleri tekrar etmekten kaçının ve o işleri en iyi şekilde halledebilecek kişilerin o görevleri yapmasını sağlayın.

Gündelik olarak küçük işlere kendinizi kaptırmanız oldukça kolaydır fakat akıllıca çalışmak aynı zamanda sizin ve şirketiniz için en önemli olan işleri önceliklendirmektir. Harcadığınız zamana oranla size getirisi az olan işlerle zamanınızı harcamayın. Öncelikli ve getirisi yüksek olan projelerinizi belirleyin, zaman düzenlemesini yapın böylece takımınız özellikle o projeler üzerinde çalışabilir ve onlara odaklanabilir.

Daha fazla uyuyun

Günde sadece 4 saat uyuyarak CEO olmak işinizi yürütmenin tek yolu gibi görünebilir. Her şeyden sonra, daha fazla çalışmak daha çok şey başarmak demektir, değil mi? Yanlış. Ulusal Nörolojik Bozuluklar Derneği “Az uyku bizi yavaşlatır ve bir sonraki güne odaklanmamızı zorlaştırır” şeklinde bu durumu belirtmiştir.

MicKinsey & Company tarafından yapılan bir araştırmaya göre iş sahiplerinin yüzde 43 ü haftada en az 4 gece yeterince uyuyamadıklarını söylemişlerdir. Uykusuzluk sizin liderlik yeteneğinizi etkiler. BMC Neuroscience a göre liderlikle ilişkili olan fonksiyonlarınızın bir çoğu alın kortexinden gelir ve bu bölge uyku eksikliğinde düzgün çalışmamaktadır.

Networkünüzü büyütün

Pazarınız ne olursa olsun veya kendinizi 10 yıl içerisinde nerede görüyor olursanız olun, genişleme potansiyeliniz networkünüzle sınırlıdır. Her ne kadar kişisel network etkinliklerine katılmak önemli olsa da, bir iş yürütürken o etkinliklere katılmanız her zaman mümkün olmayabilir. Şansınıza, sosyal medya ve online topluluklar ile networkünüzün yerel topluluğunuzun sınırları aşması daha önce hiç olmadığı kadar kolay. Yerel bir etkinlik yok mu? Bunun yerine Twitter konuşmasına veya webinarlara katılabilirsiniz. Diğer katılımcılarla yapacağınız online tartışmalar, başka hiç bir şekilde tanışamayacağınız kişilerle tanışmanızı sağlayabilir. Ek olarak, online varlığınız arama motoru optimizasyonunuzu arttırabilir ve endüstride sizi düşünce önderi konumuna getirebilir.

Ara verin

FastCoDesing a göre 1940 lardan beri çalışmalar iş gücü için ara vermenin çok önemli olduğunu göstermektedir. Health.com a göre ne yazık ki, eğer şirket liderleri bu alışkanlığı gündelik hayatlarında uygulamazlarsa, çalışanlar da kendilerinin ara veremeyeceğini düşünürler. Gün boyunca aktif olarak hareket edeceğiniz aralar vermeyi düşünün – yürüyüşe çıkmak gibi- ve çalışanlarınızı da aynısını yapmaları için cesaretlendirin.

Mobil olun ve gökyüzüne bakın

9 dan 5 e kadar sadece ofis duvarları arasında çalışmak sadee faks makinelerinin yapacağı şey olacaktır. Bir iş büyütmek yeni müşterilerle tanışmak, ticaret etkinliklerine gitmek ve dünyanın her yerinden ortaklarla çalışmak anlamına gelmektedir. Çalışanlarınıza mobil çalışma imkanı vermek onların işinizin büyümesine yardım ederken her yerden çalışmaya devam edebilecekleri anlamına gelir. Şuanda, küçük işletme sahiplerinin yaklaşık yarısı operasyonlarını yürütmek için akıllı telefonlarını birinci araç olarak kullanmaktadır.

Uluslararası Data Topluluğu’na göre 2020 de mobil iş gücünün yüzde 105.4 büyümesi beklenmektedir (o zamanki Birleşik Devletler iş gücünün yüzde 72 sinden fazlası). Mobil iş gücü büyüdükçe, küçük işletmeler daha fazla cloud sistemine kayacaklardır. Cloud sistemine adapte olmuş küçük işletme sayısı 2015 te yüzde 37 yken bu oranın 2020 de yüzde 78 olması bekleniyor.

Kaynak: https://www.entrepreneur.com/article/275142

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder