20 Mart 2014 Perşembe

2014’ün En Havalı Üniversite Girişimleri

 

Applits

Kurucuları: Keith Shields (22) ve Joshua Tucker (22)

Üniversite: Ohio State University

Lansman tarihi: 2012

Applits karmaşık uygulama geliştirme dünyasında sıradan insanların parlak fikirlerini gerçekleştirmek için çalışmaktadır. Her ay dünyanın her yerinden mobil uygulama fikirlerini toplayan Applits ekibi, bu fikirleri tüm toplulukla birlikte oylamaktadır. Ayın en favori fikri Applits tarafından geliştirilmekte, uygulamanın getirdiği gelirlerin %15’I fikir sahibine gönderilmektedir.

AthleteTrax

Kurucuları:  Jon Halpern, Brian Gross, Rey Coriano (Hepsi 22 yaşında)

Üniversite: George Washington University

Lansman Tarihi: 2012

AtheleteTrax spor takımları için zaman yönetimi, iletişim ve para toplama işlerini gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. Bulut tabanlı bir araç olan AtheleteTrax; büyük üniversite kulüplerinin ve liselerin rekabetçi pazarını hedeflemektedir. Şu an platform kullanan 30’dan fazla okulu temsil eden 100 takım ve 2000’den fazla kullanıcı bulunmaktadır. Freemium bir iş modeli izleyen şirketin 2 gelir kaynağı bulunmaktadır: Takımların eşyalarının platform üzerinden satışından ve takımlara sunulan servislerden elde edilen gelirlerden.

Beatmerch

Kurucusu: Duncan Abdelnour (22)

Üniversite: University of Tampa

Lansman Tarihi: 2013

Beatmerch uluslararası turnelere çıkan sanatçıların ve etkinliklerin gereksinimlerini karşılamak üzere kurulmuştur. Tur ve festivallere yönelik dükkanlardan, e-ticaret çözümlerine, lisanslardan promosyon ürünlerin dağıtılmasına kadar tüm döngüyü karşılayan bir ticaret çözümü sunan şirket geçtiğimiz yıl satışlardan 126.000 dolar kazanmıştır.

Pufferfish Software

Kurucusu: Megan Holstein (18)

Üniversite: Ohio State University

Lansman Tarihi: 2011

Pufferfish Software’in amacı otizm spektrumunda bulunan kişiler için kişisel teknolojileri ve iPad’in avantajlarını bir araya getirmektir. Şirket, otistik çocuklara ölçeklenebilir ve tekrarlanabilir bir yolla davranış analizi terapisinde ve öğrenmede yardımcı olmaya çalışmaktadır. Şirketin amacı ABA terapi tekniklerini günümüz uygulama ve yazılımların kalitesi ve tasarımıyla bu kişilerin dış dünya ile ilişki kurabilmesine ve büyümelerine yardımcı olmaktır.

Cavebox

Kurucuları: Storm Anderson (22) ve Samuel George (27)

Üniversite: Indiana University

Lansman Tarihi: Şubat 2014

Cavebox 18-30 yaş arasındaki erkeklere uygun ve düşük maliyetli bir hijyen çözümü sunmaktadır. Erkekler ya da erkekler için alışveriş yapan kadınlar TheCavebox.com’a gelerek 1 ya da 2 aylık hijyen paketlerini 25 dolardan daha az bir ücrete satın alabilmektedirler. Yayınlandığı ilk hafta 5 satış gerçekleştiren CaveBox’ın hedefi ilk yıl 10.000 dolarlık satış yapabilmek.

FiscalNote

Kurucuları: Jonathan C. Chen, Timothy Hwang, Gerald Yao (Hepsi 21 yaşında)

Üniversite: University of Maryland/ Princeton University/ Emory University

Lansman Tarihi: 2013

FiscalNote’un hedefi devletin elinde bulunan verileri açarak kullanışlı hale getirmektir. Yasalar, düzenlemeler ya da dava dosyalarında yer alan bilgiler yapılandırılmamış bir halde saklanmakta olup şirketin amacı bu verileri temizleyerek düzenlemektir. FiscalNote Amerika’daki 50 eyaletin verilerini toplamakta olup, doğal dil işleme süreci algoritmalarını kullanarak birbiriyle ilişkili kullanılabilir trendleri görsel arayüzlerle müşterilerine sunmak için çalışmaktadır.FiscalNote 2014 yılı içerisinde 1.2 milyon dolar tohum yatırımı almıştır.

 

 

Kaynak:

America’s Coolest College Startups 2014 

 

The post 2014’ün En Havalı Üniversite Girişimleri appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder