1 Mart 2014 Cumartesi

Başarılı Halkla İlişkilerin Püf Noktaları

 

Halkla ilişkiler önemlidir

Web dünyası giderek daha da kalabalık bir yer haline geldi. Şu anda 250binin üzerinde kayıtlı domain adresi bulunmaktadır. Bir girişim şirketinin yayınlarının kapsamı onu diğerlerinden farklı hale getirebilir.Halkla ilişkiler bir girişimin gelirini arttırabilir, yatırım almasını kolaylaştırabilir. Ek olarak halkla ilişkiler SEO konfigürasyonunun gizli silahıdır.

 Hikâyenize karar verin

Gazeteciler makale yazmak için anlatmaya değer hikâyeler ararlar.Popüler hikâyeler genel olarak aşağıdaki başlıklardan oluşmaktadır:

I.            Girişimin lansmanıII.            Yeni yatırım haberleriIII.            Ürün lansmanıIV.            Kilometre taşları

Yayınladığınız haberde okuyuculara sunduğunuz sosyal kanıt ya da büyük trendlerle ilişkili hikâye nedir? Gazeteciler ana haber yapabilecekleri, dünyayı değiştiren girişimler aramaktadırlar.

 Basın bildirisi hazırlayın

Şirketin haber niteliğinde bir duyurusu olduğunda, medya organlarına bir basın bildirisi gönderin.Bu basın bildirileri yayımcılara e-posta yolu ile gönderilir.Basın bildirileri bu duyurunun neden önemli olduğunu ve durumunu belirtecek şekilde özel bir formatta hazırlanmalıdır.

 Popüler yayımcılara ayrıcalıklı haber teklif edin

Ayrıcalığın anlamı bir yayımcının hikâyeyi ilk yayınlama hakkına sahip olması demektir.Gazetecilere e-posta gönderirken amacınız onlara haberi ayrıcalıklı yayınlamak için ilk erişimi teklif etmek olmalıdır.Teknoloji duyurularının yayımlanması ile ilgili örnekleri TechCrunch, VentureBeat ya da Mashable ile iletişime geçerek öğrenmeniz mümkündür.Birine ayrıcalık teklifi vermek, o gazetecinin hikâyenizi yazmasını sağlar. Ayrıca New York Times ve Wall Street Journal gibi yayımcılar hikâye aramak için bu web sitelerine bakmaktadır.

 Duyuru yapın

Bir kez ayrıcalıklı makaleniz online olduğunda, makalenin kapsamını sosyal platformlardan duyurun.Ayrıca mümkün olduğunca şirketinizin basın bildirisini iş ortaklarınıza, müşterilerinize, yatırımcılarınıza ve diğer kişilere duyurmalısınız.Bir kaynaktan hikâyeyi ayrıcalıklı olarak yayımlanmak diğer yayın organları ile iş yapamayacağınız anlamına gelmez. Yayıncıların hikâyeyi başka kaynaklardan alıntılayarak tekrar yayımlaması oldukça yaygın bir durumdur.

 Tekrar Eden Süreçlere Bakın

Şirketinizin her anlamlı (ürün lansmanı, yatırım haberleri vs.) faaliyetinde bir halkla ilişkiler duyurusu yapmayı amaç edinin.Örnek olarak şirketinizin lansmanı yapılacağı zaman TechCrunch’ta ayrıcalıklı haber olmaya çalışın. Eğer şirket 3 ay içerisinde bir yatırım amacına ulaşırsa VentureBeat’e ayrıcalıklı haber olmayı teklif edin.Eğer girişiminiz her duyurusunda bu süreci gerçekleştirebilirse halkla ilişkileri başarı ile yürütebilen ilk %10’luk dilimde değil %1’lik dilimde olacaktır.

 

Kaynak:

How to get PR

The post Başarılı Halkla İlişkilerin Püf Noktaları appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder