6 Aralık 2015 Pazar

Uber yeni bir yatırım turuyla değerini 62 milyara yükseltebilir

Girişimcilik dünyasında ‘Unicorn’ dendiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Uber, parıldamaya devam ediyor. Kurulalı 5 yıl olmasına rağmen 10 milyar dolardan fazla yatırım alan Uber, yine 2.1 milyar dolarlık bir yatırım arayışında.

Uber henüz bu konuda bir açıklama yapmadı ancak Bloomberg’e göre 2.1 milyar dolarlık yatırım turu için hazırlıklar başlamış durumda. Elbette şimdiye kadar 10 milyar dolar yatırım almayı başaran Uber’in bu turda da yatırımcı bulması zor olmayacaktır. Bu yüksek yatırım miktarına rağmen…

Uber’in değerlemesi ise onu zirveye taşımaya aday. Bloomberg’e göre Uber, bu yatırım turunda 62.5 milyar dolar değerleme üzerinden yatırım alacak. Bu da onu Xiaomi’nin önünde, dünyanın en değerli girişimi olarak zirveye yerleştirebilir.

Değeri Silikon Vadisi’nin önemli şirketleriyle aynı seviyede olmasına rağmen Uber halen olgun bir şirket olduğunu düşünmüyor. Gelen baskılara rağmen CEO Travis Kalanick, Uber’in henüz halka açılmaya hazır olmadığını ve birkaç yıla daha ihtiyacı olduğunu söylüyor.

Uber şuan 67 ülkede faaliyet gösteriyor ve sadece ABD’de 8 milyondan fazla kullanıcısı var. Ancak Uber hem yeni kullanıcı ve sürücüler kazanmak, hem de lobi faaliyetleri yürütmek için yüksek giderler harcıyor. Ayrıca şirket son zamanlarda yemek ve dağıtım faaliyetlerine de adım atıyor. Dolayısıyla Uber, giderleri yüksek olmasına ve henüz tüm dünyada iş modelini oturtamamış olmasına rağmen çok büyük bir şirket ve eğer beklenen hedeflere erişirlerse değeri birkaç yüz milyar dolar ile ifade edilir hale gelebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder