23 Ocak 2014 Perşembe

Konum Paylaşım Uygulamalarındaki Artışın Sebebi: Güvenlik

Sakin bir şekilde yemek yemek için dışarıya çıktınız. Neden bunu sosyal medyada duyurma ihtiyacı hissediyorsunuz? Arkadaşlarınızın konum paylaşımınızı görüp size katılabilmesi için mi? Yapılan bir çalışmaya göre şaşırtıcı bir şekilde gençlerin ve yetişkinlerin çoğu bulundukları konumu arkadaşları ve aileleri ile paylaştığında kendilerini daha güvende hissetmektedir.

Konum paylaşım uygulamaları nerede olduğunuzu sosyal medya aracılığı ile duyurmanıza olanak sağlar. Uygulamadan uygulamaya bu paylaşımların isimleri farklılık gösterse de (check-in, geo-tagging gibi) amaç harita üzerinde nerede olduğunuzu sürekli takip etmektir.

VeraQuest’in katkılarıyla Life360 tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre yetişkinlerin %73’ü ve gençlerin %87’si yemeğe, sinemaya ya da okula giderken mobil uygulamalar aracılığı ile nerede olduklarını aile bireyleri ile paylaştıklarında kendilerini daha iyi hissetmektedir.

Konu arkadaşlara geldiğinde ise gençlerin yalnızca %39’u ve yetişkinlerin yalnızca %42si nerede olduklarından arkadaşları haberdar olduğunda kendilerini güvende hissettiklerini belirtmiştir.

Kendi güvenliği için konumlarını paylaşan insanlar son dönemde giderek artmaktadır. Aynı araştırma yetişkinlerin %41’inin konum paylaşımında 5 yıl öncesine göre daha istekli olduğunu göstermektedir.

Konum paylaşımı konusunda diğer etkin faktörlerden biri de akıllı telefon kullanımının ve dolayısı ile telefonundan internete bağlanan kişilerin sayısının artmasıdır. Pew Internet Project Research’e göre Amerikalıların %56sı bir akıllı telefona sahiptir.

Teknolojideki gelişmeler konum paylaşımını giderek daha kolay bir hale getirmiştir. Geçmiş yıllarda konum paylaşım uygulamaları en çok batarya tüketen uygulamalarken akıllı telefonların işlemci ve bataryalarının gücünün arttırılmasıyla günümüzde bu durum bir problem olmaktan çıkmıştır.

Yapılan araştırma aynı zamanda başka bir trende de dikkat çekmektedir: Konum paylaşım uygulamaları sayesinde “Nerdesin?” sorusuyla bizi karşı karşıya bırakan huzursuz edici telefon aramalarında ve mesajlarda büyük ölçüde düşüş görülmektedir.

 

Kaynak:

Safety may be driving the increased use of location-based apps

 

The post Konum Paylaşım Uygulamalarındaki Artışın Sebebi: Güvenlik appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder