25 Ocak 2014 Cumartesi

Viral Pazarlamanın Önemi: Bill Gates’in Son Viral Reklam Filmi

Viral pazarlamanın ne kadar önemli olduğunu anlamak için Bill Gates’in eşi ile kurdukları ve tüm dünyada hayır işleri yaptıkları Bill&Melinda Gates Foundation’un 2014 yılı için hazırladığı videoyu izlemek gerekiyor. Bill Gates’in viral videosuna buradan ulaşabilirsiniz.

Viral pazarlamanın günümüzde şirketler için ne kadar önemli hale geldiği ortada. Her alanda bu kadar rekabetin olduğu insanların ürününüz hakkında bilgilenmesi ve onu kullanmaya başlaması için çok ciddi pazarlama faaliyetleri gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Yeterli tanıtımı yapamadığınızda markaların satışları yeterli seviyelere ulaşamamakta ve yaşam döngülerinin ilk başlarında yok olmaktadırlar.

Viral pazarlama diğer kanallara göre şirketlere birçok avantaj sağlamaktadır. Bunlardan birkaçını şu şekilde sıralayabiliriz. Bir markayı sunduğu tekil değer ile beraber müşterilere sunmak sanıldığından çok daha zor bir iştir. Özellikle geleneksel reklam mecralarından bunları yapmak hem çok zahmetli hem de çok maliyetli olmaktadır. Sosyal medya yaratıcılıkla birleştirildiğinde anında marka hakkında farkındalık yaratabilmektedir.

Yaratıcılık işin içine girdiğinde sosyal medyadan viral reklamlar yaratmak çok daha kolay ve etkilidir. Geleneksel mecralardan ulaşılabilmesi imkânsız olan kitlelere bile sosyal medya üzerinden ulaşmak mümkündür.

Sosyal medyanın büyüklüğünü gösteren birkaç 2013 sayısal verisi şu şekildedir:

4.2 milyar kişi sosyal medyaya mobil cihazlardan ulaşmaktadır.Twitter’ın aylık aktif kullanıcı sayısı 288 milyonu geçmiştir.Şu ana kadar geliştirilen Facebook uygulama sayısı 10 milyarı geçmiştir.Saniyede 8000 kişi Instagram’daki bir fotoyu beğenmektedir.Internet kullanıcılarının %46 sı sosyal medyadan araştırma yaparak alışveriş yapmaktadır.Youtube’un aylık tekil kullanıcı sayısı 1 milyarın üzerindedir.

Sosyal medyanın gücü geleneksel mecralardan çok daha etkili ve çok daha az maliyetlidir.Yaratıcı ve akılda kalıcı bir video ile viral pazarlama yöntemlerini kullanmak geliştirdiğiniz ürün ve markanın kısa süre içerisinde milyonlarca kullanıcı tarafından tanınmasına olanak sağlar.

 

Kaynaklar:

Importance of Viral Marketing

Infographic: Social Media Stats 2013

The post Viral Pazarlamanın Önemi: Bill Gates’in Son Viral Reklam Filmi appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder