21 Ocak 2014 Salı

Liderlerin Daha Sık Kullanması Gereken 6 Şaşırtıcı İfade

“İleri!”, “Daha hızlı!”, “Sonuçlar!”, “Vizyon!”, “Tutku!”, “İnovatif olmak!” güçlü liderlik ifadelerinden sadece birkaçıdır.

Etkili liderler, repertuarlarında yukarıdaki güçlü ifadelerin yanında başka ifadelerin de olması gerektiğinin farkındadırlar. Ve bu farklı ifadelerin yukardakilere benzeyenlerden farklı bir etki bıraktığının bilincinde olarak bunları kullanmaktadırlar.

Liderlerin gerekli noktalarda hedeflere ulaşmak ve organizasyonlarını başarılı kılmak için yukarıdaki güçlü kelimelerden faydalanmaları gerekir.

Bunun yanında sağlıklı bir organizasyonu diğer bir deyişle sağlıklı insanların bulunduğu bir organizasyonu yönetiyorsanız aşağıdaki ifadeleri de daha sık kullanmalısınız

1.     “Özür dilerim”

Bazen liderler yanlış yapabilir. Bu durumlarda çalışanlarının karşısına çıkıp rahatça özür dileyebilmeleri etkili bir karakterin göstergesidir.

2.     “Düşünün”

Etkili liderler, çalışanlarının en önemli yetenekleri olan zihinlerini daha çok işin içine katmalarını sağlar.

3.     “Dinlenin”

Zaman zaman insanların performanslarının arttırmanın en iyi yolu onlara dinlenmeleri için şans vermektir.

 4.    “Yardım edin”

Sağlıklı organizasyonlarda liderler çalışma arkadaşlarından çok rahat bir şekilde yardım isteyebilmeli ve aynı hızlı şekilde onlara yardım edebilmelidir.

 5.   “Yeterli”

Bazen takım arkadaşlarınız proje ile ilgili hâlihazırda yapılanların yeterli olduğunu hatırlatmanız boşa zorlanmalarını önleyebilir.

 6.   “Kapım her zaman açık”

Takım arkadaşlarınız gerekli olduğu durumlarda sizinle rahatlıkla görüşebileceklerini bilmeleri birçok problemi daha verimli çözmenize yardımcı olur.

 

Kaynak:

6 Surprising Words Leaders Should Say More Often

 

 

The post Liderlerin Daha Sık Kullanması Gereken 6 Şaşırtıcı İfade appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder