13 Mart 2015 Cuma

Burak Büyükdemir Sordu, Ayşegül İldeniz anlattı

Intel Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz bugün Boğaziçi Üniversitesi’nde Burak Büyükdemir’in moderatörlüğündeki söyleşiye katıldı ve Silikon Vadisi serüvenini anlattı.

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Ayşegül İldeniz, mezun olduğu okula bu kez intel’in Yeni Teknolojiler Grubu Dünya Başkan Yardımcısı unvanıyla geldi. Daha önce Intel’de 67 ülkeyi kapsayan Türkiye, Orta Doğu ve Afrika bölgesinin yöneticisi olan İldeniz, 2013 yılında şuanki görevine atanınca San Francisco’ya taşınmıştı. Şuan intel’de Yeni Teknolojiler Grubu’nda görev aldığı için Galileo, Edison gibi ürünlerle yakından ilgilenen İldeniz, daha önce bölgedeki tecrübesi sayesinde de gelişmekte olan ülkelerle de iyi tanıyor. Dolayısıyla Ayşegül İldeniz için dünya devi bir şirketin yönetimi ve gelenekleri konusunda tecrübeli, Türkiye’yi ve gelişmekte olan pazarları iyi tanıyan, Silikon Vadisi’ni deneyimlemiş, yeni teknolojilerin hayata geçirilmesi için çalışan bir isim olarak özetleyebiliriz.

Ancak bu Ayşegül İldeniz’in sadece bir yönü. Sosyal yaşamı açısından baktığımızda ise kendisi arkeolojiye ve yazarlığa meraklı, seyahat etmeyi ve okumayı çok seven biri. Burak Büyükdemir de söyleşide sorularıyla bu konuyu ön plana çıkardı. İldeniz yoğun temposuna rağmen hobilerine zaman ayırmaya çalıştığını ve yaşantısını Türkiye’de olduğu gibi sürdürdüğünü söyledi. Özellikle Türkiye’nin girişimcilik ve teknoloji anlamındaki gelişimine çok önem verdiğini söyleyen İldeniz, bu sebeple sık sık Türkiye’ye gelmeye çalıştığını da söyledi.

Burak Büyükdemir’in “Neden Twitter kullanmıyorsunuz?” sorusuna Ayşegül İldeniz’in cevabı ise “şimdiki işimi yapmıyor olsaydım muhtemelen yazar olurdum. Yazmayı çok seviyorum ve bu sebeple bir blogum var. Ama Twitter’ın 140 karakter sınırı bana hep çok az gelmiştir. Bu sebeple şimdiye kadar Twitter kullanmadım. Yine de her an kullanmaya başlayabilirim” şeklinde oldu. İldeniz esprili bir dille bu konuda kendisinden çok talep olduğunu anlattı.

Bir izleyicinin “Şuan 20′li yaşlarında yaşlarında olsaydanız ne yapardınız?” şeklindeki sorusuna ise İldeniz “Yaş konusunda beni derinden yaraladın” diyerek esprili bir giriş yaptı ve ardından “Kesinlikle daha fazla risk alırdım. Yapmayı ertelediğim birçok şeyi daha erken yapmaya çalışırdım ve kesinlikle daha çok okurdum” şeklinde yanıt verdi.

Ayşegül İldeniz’in Türkiye’nin dünya teknoloji sahnesindeki rolü için de “Gelişmekte olan pazarlar ve girişimcilik dünyada yükselen değer. Türkiye de bu değeri yükselten ülkelerden biri. Ancak Romanya gibi göz önünde olmayan ülkeler de çok hızlı ilerliyor. Bizim de problem çözme ve karmaşık işlerin altından kalkabilme konusunda kendimizi geliştirmemiz lazım. Örneğin Hindistan’da kod yazan birçok kişi var. Fakat iş karmaşık bir kod yazmaya geldiğinde öne çıkan yine Rusya gibi mühendislikte ve matematikte önde olan ülkeler oluyor” şeklinde yanıtladı.

The post Burak Büyükdemir Sordu, Ayşegül İldeniz anlattı appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder