27 Mart 2015 Cuma

Meerkat’in ardından Twitter da mobil canlı yayına başlıyor

Meerkat’in başarısının ardından Twitter da mobil canlı video alanına Periscope ile giriş yaptı. Üstelik Periscope’un piyasaya çıktığı gün Meerkat yatırım aldığını duyurdu.

İnsanların görsel içeriklere daha fazla ilgi gösterdiği bilimsel bir gerçek. Bu sebeple web siteleri, mobil uygulamalar görsel açıdan bir adım öne çıkabilmek için elinden geleni yapıyor. Facebook’un daha fotoğraf ağırlıklı yapısının Twitter tarafından da benimsenmesi sürpriz değil. Şimdiye kadar bu alandaki yaklaşım fotoğraf odaklıydı. Bunun sebebi de özellikle mobil alandaki internet hızları ve kotalarıyla ilgili kapasitelerdi. Bu sorun ortadan kalkmaya başladıkça video da gücünü ortaya çıkartmaya başlıyor.

Twitter, Vine ile bu alanda önemli bir hamle yapmıştı. Meerkat ise Twitch’in oyun konsollarında yaptığına benzer şekilde canlı yayınların gücünü kullanarak mobil pazara hızlı bir çıkış yaptı. Twitter’ın bu alanda da iddialı olacağını biliyorduk zira Periscope uygulamasını satın almışlardı. Bu anlaşmanın rakamları açıklanmamıştı fakat Twitter’ın 100 milyon dolar civarında bir para ödediği söyleniyor.

Şimdi Periscope uygulaması pazara giriş yapıyor. Üstelik Meerkat’i zayıf noktasından vurarak. Meerkat’in en çok eleştirilen yanı canlı yayınlar sona erdiğinde linkin işe yaramaz hale gelmesi ve videonun sunucularda tutulmamasıydı. Twitter ise canlı yayın bittikten sonra bile videoları aktif tutmaya devam ediyor.

Periscope şimdilik sadece iOS için yayınlanmış durumda. Ancak yakında Android versiyonu da geliyor.

İlginç bir şekilde Periscope’un yayınlandığı gün Meerkat de yatırım aldı. Şirket, 40 milyon dolar değerleme ile 12 milyon dolar yatırım almış. Bu konudaki detaylı açıklamayı da Meerkat üzerinden yapılacak bir canlı yayın ile duyuracaklar.

Hiç şüphesiz Twitter’ın bu alana giriş yapması kısa vadede Meerkat’e olumlu yansıyacaktır. 12 milyon dolarlık yatırım sayesinde Periscope’un karşısına yeni özelliklerle çıkacaklar. Bakalım uzun vadede büyük balık, küçük balığı yutacak mı?

The post Meerkat’in ardından Twitter da mobil canlı yayına başlıyor appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder