18 Kasım 2015 Çarşamba

IŞİD iletişim aracı olarak PlayStation 4 mü kullanıyor?

Belçikalı yetkililer, IŞİD militanlarının PlayStation 4 üzerinden iletişim kurduğuna dair kanıtlar olduğu söyleniyor.

Söz konusu internet ortamında iletişim kurmak olduğunda günümüzde sonsuz bir tartışma var; internet kimsenin izleyemeyeceği kadar güvenli mi olmalı, yoksa gerektiğinde istihbaratın takip edebileceği ‘açıklar’ bulunmalı mı? Elbette buna bir yanıt vermek zor, hiçbirimiz özel hayatımızın takip edilmesini istemiyoruz. Ancak art niyetli kişiler de internetin gizli ortamını kendi avantajlarına çevirebiliyor.

Bu tartışmaya yeni bir pencere de Paris’te yaşanan hain terör saldırıları sonrasında açıldı. Olay sonrası birçok kişi Fransa’da gizli istihbarat servislerinin ihmalini konuşuyordu. Aynı şekilde teröristlerin Belçika’dan gelmiş olması sebebiyle Belçika’nın ekipleri de gündeme gelmişti. Belçika İçişleri Bakanlığı bu konuda bir açıklama yaptı ve ilginç bir iddia ortaya attı.

İçişleri Bakanı Jan Jambon, olay sonrası düzenlenen operasyonlarda tüm teröristlerin evinde PlayStation bulunması üzerine teröristlerin iletişimini bu konsol üzerinden gerçekleştirdiğine inandıklarını söyledi. Jambon ayrıca PS4 üzerinden gerçekleşen iletişimin WhatsApp iletişimini takip etmekten çok daha zor olduğunu dile getirdi. Zira WhatsApp özellikle Android sürümünde gelişmiş bir şifreleme kullanıyor. Ancak hem beklenti hem de farklı yapısı sebebiyle PS4’ü izlemek bir hayli zor.

Bu konudaki tartışmalar daha uzun bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Elbette umudumuz böylesi büyük terör olaylarının tespiti konusunda önemli aşamalar kaydedilmesi.

Sonrası IŞİD iletişim aracı olarak PlayStation 4 mü kullanıyor? Etohum.com Blog ilk ortaya çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder