28 Kasım 2015 Cumartesi

DJI’ın yeni dronu çiftçiler için tohum ekiyor

Drone üreticileri görüntüleme sektörüne yönelerek pazarı basit hobi araçları pazarının çok ötesine taşıdı. Bu alanda halen gidilecek yol olduğu da aşikar. Ancak DJI ile birlikte yepyeni bir büyüme alanı açılıyor: tarım.

Elbette drone pazarı sadece son tüketicilere yönelik drone’lardan ibaret değil. Özellikle askeri alanda ciddi gelişmeler olduğu biliyoruz. Ancak son tüketicilere drone sunan firmalar, ürünlerini yukarıya yaklaştırmaya devam ediyor. Bir süredir kameraya sahip drone’ların yakaladığı müthiş popülaritenin ardından artık daha dayanıklı, daha yüksekten daha uzun süre uçabilen drone’lar pazarlanmaya başladı. Bu da farklı genişleme alanlarını beraberinde getiriyor. Onlardan biri de tarım sektörü.

Çinli drone üreticisi DJI’ın yeni drone’u da tam olarak bu pazarı hedef alıyor. 8 pervaneli bir tasarıma sahip olan Agras isimli drone, üzerindeki püskürtme ağızları sayesinde tarla üzerine tohum ekimi yapabiliyor. Üstelik kendi sensörleri sayesinde ekim için en iyi yüksekliği tespit edip işlemi otomatik olarak da gerçekleştirebiliyor.

Büyük kameralar taşıyan bu drone’un 10 litrelik sıvı kapasitesine sahip olması şaşırtıcı değil. Ancak 15 bin dolar civarında olması beklenen fiyat etiketi böyle bir drone için bile yüksek gelebilir.

Yine de DJI, havadan ekimin normal yollarla yapılan ekime kıyasla çok daha verimli olduğunu söylüyor. Elbette bir drone almak da uçakla ekim yapmaktan daha ucuza gelecektir. Ayrıca Agras, kameralarıyla sürülen alanı kontrol etme imkanı da sunabiliyor.

B2B bir alan olarak kabul edebileceğimiz için tarım alanında bu drone’ların fiyatlarının ödenmesi mümkün olabilir. Dolayısıyla tarım dünyası, yeni nesil drone’lar için çok değerli bir büyüme alanı gibi görünüyor.

Sonrası DJI’ın yeni dronu çiftçiler için tohum ekiyor Etohum.com Blog ilk ortaya çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder