1 Aralık 2015 Salı

Etohum’dan tohum yatırımı alan Bookme.pk, Myanmar’a açılıyor

Geçtiğimiz yıl Startup Istanbul’a katılan ancak finale kalamayan Bookme.pk, ardından Etohum’dan bir tohum yatırımı almıştı. Bu yatırımla birlikte yükselişe geçen Bookme.pk, kendi ülkesinde aldığı bir yatırımla büyümesine hız kattı. Şimdi ise ilk yurt dışı hamlelerini yapıyorlar.

Faizan Aslam tarafından kurulan Bookme.pk, Pakistan’da sinema, organizasyon ve konser biletlerini satan bir platform olarak pazarın en büyük oyuncularından biri konumunda. Bookme.pk’yı bizler için önemli kılan ise 2014’te Startup Istanbul ve Startup Turkey’de finale kalamamış olmasına rağmen Etohum’dan tohum yatırımı ve ardından da kendi ülkesinde yatırım almasıydı.

Bookme.pk, bugün ilk yurt dışı hamlesine imza attı. Gelişmekte olan bir pazar olan ve özellikle %50 mobil penetrasyona ulaşmasıyla dikkat çeken Myanmar pazarına giriş yapan Bookme.pk, hızlı bir yükseliş hedefliyor. Yerel partner olarak Lychee Ventures ile işbirliği yapacak olan Bookme.pk, Myanmar’ın birçok yabancı şirketin ilgisini çektiğini ve 2016’nın sonlarında %75 mobil penetrasyonla patlama yapacağını tahmin ediyor. Myanmar’ın nüfusu ise 52 milyon.

Bookme.pk’nın aldığı son yatırım sonrası tahmini değeri 4 milyon dolar olarak belirlenmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder