14 Nisan 2016 Perşembe

Harika bir ilk izlenim yaratmak için bu yöntemleri kullanın

İlk izlenimin her şey anlamına gelmediği kesin. Bir kişi hakkında kesin yargılara varmak vakit alıyor. Ancak girişimcilik ekosistemine dahil olmuş, sürekli etkinliklere, konferanslara, speed networking seanslarına katılıyorsanız siz de birçok kişi gibi çok fazla yeni insanla tanışmaya başladınız demektir. Bu kadar fazla tanışma söz konusu olduğunda insanların akıllarında yer edenler, güçlü bir ilk izlenim bırakanlar oluyor. Dolayısıyla iyi bir ilk izlenim bırakabilmek oldukça önemli.

Peki iyi bir ilk izlenim bırakmak neler yapabilirsiniz? Bu elbette karşınızdaki kişinin uzmanlık alanına ya da tarzına göre değişebilir. Ancak herkes üzerinde olumlu etki bırakabilecek genel geçer bazı şeyler var. İşte bu yazının konusu da onlar;

1- İyi bir dinleyici olun

Karşınızdakini dinlemek her zaman iyi bir saygı ve güven göstergesidir. Dolayısıyla biriyle yeni tanışıyorsanız sözünü kesmeyin, aksine onun konuşmayı sürüklemesine müsade edin. Sıcak kanlı olun ve aralarda iyi sorular sormaya çalışın.

2- Vücut dilinizi iyi kullanın

Jest ve mimikleriniz sandığınızdan daha etkili birer iletişim aracı. Bu sebeple onları iyi kullanmayı öğrenmelisiniz. Ses tonunuzdan kollarınızı birleştirmemenize kadar her şey önemli. Tüm vücut dilinizi pozitif olmak üzerine kurgulamalısınız.

3- Başınızı telefonunuzdan kaldırın

Biri sizinle konuşurken telefonunuzla ilgilenirseniz herkes bunu bir saygısızlık olarak görecektir. Dolayısıyla bırakın bir mesaj yazmayı ya da mail okumayı telefonunuza kısa bir bakış atmaktan kaçının, onu cebinizde tutun. Eğer telefonunuz çalarsa -ve bunu yanıtlamak zorundaysanız – karşınızdaki kişinin cümlesinin bitmesine izin verin ya da ondan özür dileyerek izin isteyin.

4- Kısa tutun

Bu özellikle de bizim için önemli bir madde çünkü sahnede, televizyonda ya da bir sohbette olsun konuşmayı uzatmayı çok seviyoruz. Bu da bir noktadan sonra konunun ilk konuşmada gitmemesi gereken noktalara gitmesine neden oluyor. Dolayısıyla biriyle tanıştıktan sonra sohbetin ortalama 5 dakika sürmesini sağlamalı ve daha sonra için iletişim bilgilerinizi vermelisiniz. Bu hem daha verimli hem de ilk izlenim için daha etkili.

5- Dersinize çalışın

Eğer bir etkinlikte tanışmak için birini gözünüze kestirdiyseniz onunla ilgili bir ön araştırma yapmak çok etkili olabilir. İnsanlar, onları ne kadar iyi tanıdığınızı gösterdiğinizde sizden etkileneceklerdir. Elbette özel hayatına dair çok kapsamlı bilgiler toplayın demiyoruz. Ancak biraz detay iyidir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder