2 Nisan 2016 Cumartesi

BentoLab evde DNA analizlerini mümkün kılacak setini satışa sunuyor

Bento Lab, Kickstarter kampanyasıyla evde DNA analizi yapmayı mümkün kılan ilk cihazı satışa çıkardı. Böylece 800 dolar civarında bir ücretle basit DNA analizlerini evde kendi başınıza yapmanız mümkün olabilecek.

DNA analizleri uzun bir süredir hayatımızda. 90’ların başında DNA analiziyle çok değerli bilgilere erişilebildiğini herkes biliyordu. Fakat o dönemlerde bu işlem hem çok pahalı hem de çok az sayıda laboratuvar tarafından yapılabiliyordu. Bugün geldiğimiz noktada laboratuvarların sayısı çok artmış olsa da işlem halen pahalı ve profesyoneller tarafından yapılması gerekiyor.

Bento Lab, DNA analizlerinin laboratuvar dışında da yapılabileceğini düşünen bir girişim. Bu sebeple 800 dolarlık fiyat etiketine sahip bir cihaza gerekli tüm aşamaları gerçekleştirebilme yeteneği kazandırmayı başarmışlar.

Cihaz bir örnekten DNA’ları alabilmek için santrifüj, onları kopyalamak için jel karışım ve son olarak elde edilen DNA’nın görsel kodlarını alabilmek için bağlantı aparatı içeriyor. Böylece DNA örneklerini karşılaştırıp bulduğunuz sonuçları anlamlandırmanız mümkün olabiliyor.

Bento Lab’ın babalık testlerine yanıt vermek gibi bir iddiası yok. Onları DNA sonuçlarının günlük hayatta merak ettiğimiz bazı sorulara cevap verebileceğini umuyorlar. Bu sorular arasında;

Yediğim hamburger’in içinde at eti var mıydı?Aldığım sebzeler arasında GDO’lu olan var mı?Daha dayanıklı olmanızı sağlayan ‘atlet’ genlerine sahip miyim?Kan grubunuzu kendim test edebilir miyim?Elimdeki mantar zehirli mi zehirsiz mi?

Bento Lab, Kickstarter’daki hedefini şimdi aşmayı başarmış. Dolayısıyla ilk ürünlerin Ekim 2016’da teslim edilmesini hedefliyorlar.

width="699" height="426" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder