7 Nisan 2016 Perşembe

Kaynakları tükenen Pebble küçülmeye gidiyor

Giyilebilir cihaz üreticisi Pebble, ekibinin yüzde 25’ini oluşturan 40 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Gelişmeyi Tech Insider’a verdiği röportajda açıklayan Pebble CEO’su Eric Migicovsky, küçülmenin kaynak yetersizliğinden dolayı gerekli olduğunu belirtti.

Girişim sermayesi firmalarının yatırımlarını yavaşlatması ile Silikon Vadisi’nde yatırım temposu düştü. Tech Insider buna rağmen Pebble’ın geride kalan sekiz ayda 26 milyon dolar yatırım toplamayı başardığına dikkat çekiyor. Pebble’ın geçtiğimiz yıl kaç cihaz sattığı açıklanmazken, 2015’in başında tamamladığı Kickstarter kampanyası ile 20 milyon dolar değerinde satış gerçekleştirildiği biliniyor.

Pebble’ın iş modeli henüz ideal halini almış değil. Migicovsky de yeni denemeler yapacaklarını ve gelcekteki ürünleriyle odaklarını sağlık ve spora kaydırabileceklerinin sinyallerini veriyor. Migicovsky bu iki alanın müşterilerin ilgisini daha çok çektiği görüşünde. Pebble cihazları halihazırda bazı spor özellikleri sunuyor fakat bunların kısıtlı olduklarını belirtmek gerek.

İşten çıkarmalara ek olarak, Pebble bu yıl kilit çalışanlarından birini kaybetti. Ürün gamından sorumlu direktör olarak 2014 yılında ekibe katılan Itai Vonshak Intel’e katılmak için Pebble’daki görevinden ayrıldı.

Pebble ilk çıkışını 2012 yılında, çok başarılı Kickstarter kampanyası ile yapmıştı. O tarihte pazarda başarılı bir akıllı saat yoktu ve Pebble ilk saati ile iyi bir başlangıca imza atmıştı. Girişim ikinci saatini satışa sunduğunda ise pazar bir hayli kalabalıktı.

Her ne kadar iyi bir Kickstarter başlangıcı yapmış olsa da, işten çıkarmalar Pebble’ın geçtiğimiz yıl bu başarıyı sürdüremediğine işaret ediyor. Migicovsky ise işten çıkarmaları önleyici tedbir olarak lanse ediyor; “Dikkatli olmak istiyoruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder