3 Ocak 2016 Pazar

2015’i güzel anılarla hatırlayacağız

2015 yılı Türkiye’de birçok sektör için sıkıntılı geçti. Özellikle iki seçim atlattığımız bir yılda ekonomik anlamda belirsizlik yaşanması birçok sektörü etkiledi. Ancak girişimcilik ekosistemi umut vadeden büyümesini sürdürdü. Yepyeni girişimciler – girişimler ekosisteme katıldı, bazıları önemli yatırımlar aldı, bazıları kendi başına büyüdü. YemekSepeti Türkiye’nin en büyük exit’ini gerçekleştirdi, 500 Startups bölgeye özel bir fon duyurdu, yeni VC’ler kuruldu. 

”Umut vadeden” demek belki birkaç yıl öncesine kıyasla fazla mütevazi davranmak gibi görülebilir. Evet, ekosistemimiz birkaç yıl öncesine kadar çok daha olgun durumda. Ancak global pazarlara açılıp, değerini çok yüksek seviyelere yükseltebilen girişimlerin seviyesi oldukça az. Elbette söz konusu girişimcilik olduğunda her şey maddiyatla ifade edilemez. Ancak daha fazla girişim çıkarmanın yolu daha fazla yatırımdan geçiyor ve bunu elde etmenin en iyi yolu servetini girişimcilikten elde etmiş yatırımcılar.

Etohum olarak da 2015’i güzel anılarla hatırlayacağız. Bu yıl da yolumuz gelecek vadeden girişimlerle kesişti, bazılarıyla ortaklıklar kurduk. Üstelik sadece Türkiye’de değil, Pakistan’dan Bangladeş’e kadar dünyanın birçok farklı bölgesinde erken aşama yatırımları yaptık. Çok başarılı geçen Startup Turkey ve Etohum San Francisco konferansının ardından global çapta bir Startup Istanbul düzenledik ve başta Steve Blank olmak üzere birçok ismi konuk ettik.

2016’ya girerken Etohum süreci biraz değişikliğe uğradı. Ayrıca bu yıl 1776 Challenge Cup’ın İstanbul ayağını da ilk kez Etohum düzenledi. Hedef daha girişimciye ilham vermek, daha büyük etkinlikler düzenlemek ve elbette 2017’ye girerken girişimcilik ekosistemini daha da büyütmek!

Herkese iyi yıllar diliyoruz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder