26 Şubat 2016 Cuma

Dijital yeteneklerinizi arttırmak için almanız gereken 13 ucuz (veya bedava) ders

Dijital bir dünyada yaşıyoruz. Şuan bu makaleyi okuduğunuz yere bakın – önünüzde telefon, tablet veya laptop olmadan bu içerik size hiç bir zaman ulaşamazdı.

Aşağıda anlatılan yeteneklerin hiç biri hayatta kalmak ve zenginleşmek için tamamen gerekli olmasa da, boş zamanınızda bunları öğrenmek oldukça yararlı olabilir. Hiç bir yararı olmasa bile, ofisinizdeki diğer ekiplerin ne yaptığını anlamanızda, projeler için beraber çalışırken onlarla daha sağlıklı bir iletişim kurmanızda size yardım edecek.

Peki günümüzde herhangi bir şeyi öğrenmek için en iyi yol nedir? Online dersler – ucuzlar (veya tamamen bedavalar) ve istediğiniz zaman, istediğiniz yerde ve istediğiniz şekilde dersleri alabilirsiniz. Bakın, gelecek o kadar da kötü değil.

Dijital bilginizi arttırmak için bugünden itibaren alabileceğiniz 13 ders (bunları özgeçmişinize bile ekleyebilirsiniz).

1.     Facebook ve Twitter sosyal medya pazarlaması

Büyük ihtimalle, özgeçmişinize kendinizin ve arkadaşlarınızın fotoğraflarını ve tweetlerini paylaştığınız için “Facebook ve Twitter’da uzman” olarak yazabilirsiniz, fakat bu platformları profesyonel anlamda gerçekten kullanmayı biliyor musunuz? Kariyerinize fayda sağlayacak Değerli ve çekici bir online varlık ve kişisel hesap yaratmayı öğrenmek için bu online derse göz atın.

Ücret: Deneme sürümü ücretsiz veya sınırsız üyelik aylık $19.99

Süre: 1 saat, 26 dakika /9 ders

2.     Adobe Photoshop Başlangıç seviyesi dersleri

Aynı sosyal medya gibi, fotoğrafları düzenlemek bir çok insanın sahip olduğunu iddia ettiği yeteneklerden bir tanesi fakat temel işlemlerden fazlasını yapmayı bilmiyorlar. Şansınıza, Adobe bu popüler program hakkında bilmeniz gereken her şeyle alakalı bedava ders sunuyor. En kötü LinkedIn fotoğrafınızı mükemmel şekilde düzenleyebilirsiniz.

Ücret: Bedava

Uzunluk: 13 saat, 31 dakika / 26 ders

3.     Final Cut Pro x 10.2 Temel Alıştırma

Eğer şirketiniz video içerikleri ile ilgili herhangi bir iş yapıyorsa, bunun nasıl yapıldığını öğrenmek sizin yararınıza olabilir. Bu ders size baştan sona kadar nasıl film yapıldığını, filminizi nasıl zenginleştireceğinizi, ses ve diğer medya türlerini eklemeyi ve yarattığınız filmi diğerleriyle nasıl paylaşacağınızı gösterecek.

Ücret: Deneme sürümü ücretsiz veya sınırsız üyelik aylık $19.99

Uzunluk: 8 saat, 31 dakika / 14 ders

4.     Başlangıç Seviyesi için Word Press

Kendi websitesini kurmak veya blog sitesini yaratmak isteyenler, şans ayağınıza geldi. Bu ders size başlangıç seviyesinde olanlar için websitesi oluşturma platformu olan WordPress’in bütün temel bilgilerini öğretecek, böylece el işinden şiir yazmaya kadar bütün hobilerinizin tanıtımını yapabileceksiniz.

Ücret: Ücretsiz

Uzunluk: 2 saat / 19 ders

5.     Herkes için Programlama (Python ile başlayalım)

Her zaman programlama dili öğrenmek istediniz fakat yeterli zamanınız olmadı ya da size öğretecek biri yok muydu? Bu basit Python dersi bütün temel bilgileri ve Java, C++ gibi ileri programlama dilleriyle devam etmek için gerekli olan materyalleri kapsıyor ve bu bilgileri işinizde veya sadece kendi zevkiniz için kullanabilirsiniz.

Ücret: Ücretsiz

Uzunluk: Haftalık 2-4 saat

6.     HTML ve CSS’e giriş

Eğer HTML ve CSS sizinle daha ilgiliyse veya kendi dijital platformunuzu yaratmak istiyorsanız, bu ders bütün temel bilgileri öğrenmek ve front end yazılımcı olmak için  harika bir başlangıç.

Ücret: Ücretsiz

Uzunluk: Haftalık 6 saat / 3 ders

7.     Başlangıç seviyesi için Arama Motoru Optimizasyonu

Şu anki işiniz için Arama Motoru Optimizasyonu’na ihtiyacınız olmasa bile, internetin nasıl çalıştığını daha iyi anlamak için bu dersi almak oldukça yararlıdır. Gerçekten, Arama Motoru Optimizasyonu bir çok Google arama sonucunu belirler. Bu derste, arama motoru optimizasyonunun ne olduğu, anahtar kelimeleri nasıl yaratacağınızı ve daha iyi bir sıralama elde etmek için sitelerin birbirleriyle nasıl yarıştığını öğreneceksiniz.

Ücret: $47

Uzunluk: 1 saat / 11 ders

8.     Başlangıç seviyesi için Google Analytics

Arama motoru optimizasyonu gibi, analytics de herhangi bir websitesine olan trafiği takip etmek için mükemmel bir kaynaktır. Bu ders analytics programının farklı yönlerini ve önünüzdeki datanın nasıl analiz edilmesi gerektiği konularını işleyecek. Bu bilgi ile, müşterilerin ne istediğine dair size bir bakış açısı kazandıracak olan örüntüleri farkedebilecek ve bu trendleri nasıl takip etmeye devam edeceğinizi öğreneceksiniz.

Ücret: Ücretsiz

Uzunluk: 3.5 saat / 20 ders

9.     LinkedIn Alıştırma Dersleri

Linkedinde nelerin moda nelerin démodé olduğunu öğrenerek profesyonel networkünüzü genişletin ve kişisel markanızın bilinirliğini arttırın. 2 saatten daha kısa bir sürede, diğer kişilerle nasıl daha verimli şekilde bağlantı kuracağınızı, nasıl network gruplarına katılacağınızı, nasıl içerik paylaşacağınızı ve bunların hepsini nasıl telefonunuzdan yapacağınızı öğreneceksiniz.

Ücret: Ücretsiz

Uzunluk: 1 saat, 51 dakika / 26 ders

10. Outlook 2016 Temel Alıştırma

Outlook’u düzgün bir şekilde kullanmayı bilmiyorsanız, bütün gelen kutularınızın takibini yapmak oldukça zordur. Bu ders ile maillerinizi nasıl kaydedeceğinizi ve organize edeceğinizi, diğer kişilerle nasıl toplantı oluşturacağınızı, Outlook’u yapılacak listesi hazırlama ve not tutmak için nasıl kullanabileceğinizi öğreneceksiniz. Kesinlikle e-mail kontrol etmek berbat bir iş fakat bu işinizi biraz kolaylaştıracak.

Ücret: Deneme sürümü ücretsiz veya sınırsız üyelik aylık $19.99

Uzunluk: 2 saat, 49 dakika / 9 ders

11. Google Docs’un Temel Prensipleri

Google Docs’un büyük ihtimalle daha önce kullanmadığınız, verimliliğinizi inanılmaz bir şekilde arttırabilecek bir çok özelliği olduğunu biliyor muydunuz? Sadece nasıl kullanıldığını bilmekle yetinmeyin; dosyalar, hesap tabloları, sunumlar ve daha fazlasını nasıl oluşturabileceğiniz, düzenleyebileceğiniz ve paylaşabileceğiniz konusunda uzman olun.

Ücret: Ücretsiz

Uzunluk: 1 saat

12. Google İleri Düzey Arama – webde bir profesyonel gibi arama yapmak

Eğer benim gibiyseniz ve ne kadar anahtar kelime yazarsanız yazın Google’da aradıklarınızı buluyor gibi görünmüyorsanız, bu ders sizin için biçilmiş kaftan. Size arama motorunu nasıl avantajınıza kullanabileceğinizle beraber daha fazla sonuç almak için çeşitli yollar ve ipuçları öğretecek.

Ücret: Ücretsiz

Uzunluk: 1 saat / 9 ders

13. Web için yazı yazmak

Yazılı olarak kendimizi ifade etmek başlı başına önemli bir yetenektir, fakat bunu web için yapmanın daha fazla düşünce ve enerji gerektirdiğini hiç göz önünde bulundurdunuz mu? Çünkü internette kısa cevaplar ararız ve bugünlerde sosyal madya, online içerikler oldukça kısa, kendine bağlayıcı, yardımcı, uygulanabilir ve her şeyden önce kolay bulunabilir olmalıdır. Bu ders  gazetecilerden, teknik yazarlara, yazılımcılara ve bloggerlara kadar herkese ilgi çekici içerik yaratmak konusunda yardım edecek.

Ücret: Ücretsiz

Uzunluk: 4 ders

Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder