14 Şubat 2016 Pazar

Düşüncelerinizi değiştirin, gelirinizi arttırın

Eğer bugün size tamı tamına kazanmayı seçtiğiniz meblağı kazandığınızı– finansal olarak bu durumda olmayı seçtiğiniz yerde olduğunuzu söyleselerdi onlara katılır mıydınız?

Bir çok kişi kesin bir surette karşı çıkardı. Fakat güncel gelir düzeyinize ulaşmak için seçimler yaptığınız gerçeği ortada. Bu bağlamda, seçtiğiniz yollar veya seçmedikleriniz neticesinde şimdiki gelir düzeyinize ulaştınız.

Almadığınız aksiyonlar_ Evet, doğru okudunuz. Çünkü gelir düzeyiniz ne olursa olsun, biri size veya herhangi birine daha çok para kazanmak isteyip istemediğini sorduğunda, 10 kişiden 9 u bu soruya evet olarak yanıt verir.

Ve bir çok insan olumlu yanıt vereceğinden, gerçekten kazanmak istediğiniz meblağdan daha az kazanmanıza sebep olan, almadığınız aksiyonlar olmalıdır. Dolayısıyla, sormanız gereken soru şudur: “Şuanda daha fazla kazanabilmek için ne yapmalıyım?”

Neyse ki, bu basit 3 adımı izleyerek işleri değiştirmeyi ve gerçekten hakkettiğiniz kadar para kazanmayı bugün seçebilirsiniz.

1.     Düşüncelerinizi Kontrol Edin

Pozitif düşünme gurusu ve yazar Norman Vincent Peale bir keresinde “Düşüncelerinizi değiştirin, dünyanızı değiştirirsiniz” demiştir. Kısaca: Düşünceler şeylerdir. Düşünceler duygulara yön verir. Duygular seçimlerinizi yönlendirir. Ve seçimleriniz sonucunda sonuçlar elde edersiniz.

Kimse kafanızın içinde yaşamanın ücretsiz olduğunu düşünmüyor. Sahip olduğunuz her düşünce ya bir değer ya da bir borç olacaktır. Sizi mutluluk ve başarıya doğru taşıyacaktır ya da bunlardan uzağa götürecektir. Sizi ya güçlendirecek ya da güçsüzleştirecektir. Bu nedenle kişisel yaşamınızda ve aynı zamanda iş hayatınızda düşüncelerinizi bilinçli bir şekilde seçmek çok önemlidir.

İnsan davranışları zamanınızın çoğunda ne düşünüyorsanız o düşünceye dönüşeceğinizi söyler. Belirgin düşünceleriniz büyük ölçüde sizin ne söylediğinizi, nasıl söylediğinizi ve nasıl davrandığınızı belirler. Hayatta elde ettiğiniz sonuçlar, özellikle kariyerinizde elde ettikleriniz, düşüncelerinizin direk sonuçlarıdır.

Eğer daha fazla kazanabileceğinizi düşünüyorsanız, bunu yapabilirsiniz ve yapacaksınız da. Fakat eğer bunun hiç bir zaman gerçekleşmeyeceğini düşünürseniz, bu durumda tahmin edin ne olur? Daha fazla kazanamazsınız. Gün boyunca, kendi kendinizle yaptığınız konuşmaların farkında olun. Kendinizle kibar ve sevgi dolu bir şekilde mi konuşuyorsunuz veya bir şeyler ters gittiği zaman kendinizi hırpalıyor musunuz?

Gerçekten hakkettiğiniz kadar para kazanmak istiyorsanız, kendinize özel yeteneklere ve becerilere sahip olan özgün bir insan olduğunuz mesajını verecek şekilde konuşun. Eğitiminiz, deneyimleriniz, bilginiz, problemleriniz, başarılarınız ve karşılaştığınız zorlukların birleşimi sizi gerçekten dikkat çeken bir insan yapmakta. Sizin gibi bir başkası daha yok. Mükemmel bir potansiyele sahipsiniz, sadece buna inanmanız gerek.

Sizi kısıtlayan limitlerin hangisinden bugün kurtulabilirsiniz?

2.     Asla Yalnız Yemek Yemeyin

Motivasyon konuşmasıcı Zig Ziglar “Diğer insanlara istediklerini elde etmeleri için yeteri kadar yardım ederseniz, hayatınızda istediğiniz her şeyi elde edebilirsiniz,” demiştir.  Önemli bir işe kabul edilmek veya istenilen referansı almak ilişkiler kurmaktan geçer. Kesinlikle, ilişkiler bugünün yeni para birimidir. Fakat içten olmalısınız. Birine istediği bir şeye ulaşması için gerçekten yardım etmelisiniz, ardından siz de istediğinizi elde edebilecek konuma geleceksiniz.

Bugün diğerlerine yardım edebilmek için yollar aramaya başlayın. İlişkiler kurmaya başlayın ve  ne kadar hızlı yeni bir iş fırsatı için network edinmeye başladığınızı göreceksiniz.

Bu konuyu aydınlatan Keith Ferrazzi tarafından yazılmış Never Eat Alone: And Other Secrets to Success, One Relationship at a Time mükemmel bir kitaptır. Kitabında, Ferrazzi diğerleriyle ilişki kurma ve cömertlik üzerine kurulmuş uzun süreli ilişkiler ve diğer arkadaşlarla bağlantılı arkadaşlarına yardım etmekten bahsetmiştir.

Bugün kime yardım edebilirsiniz?

3.     Konfor Alanınızı Yok Edin

Yazar Robert Allen, “İstediğiniz her şey konfor alanınızın hemen dışındadır” demiştir. Konfor alanınızı kendinizi hapsettiğiniz bir hapishane olarak düşünün.Konfor alanınız kim olduğunuz, neler yapabileceğiniz hakkında sınırlı düşüncelerden oluştur. Belki de bu limitleri küçükken öğrendiniz ve hala onların esirisiniz.

Gelirinizi seçmek için, şu an ki kazancınızdan daha fazlasına layık olduğunuza inanmalısınız. Önünüze set koyan inançların hepsi, konfor alanınızı öldürmenizle biter. Hapishaneden kaçma zamanı.

Bu değişime negatif düşüncelerinizi pozitif olanlarla değiştirmekle ve her gün size konfor alanınızdan çıkaracak bir şey yapmakla başlayabilirsiniz. Bir keresinde Eleanor Roosevelt’in dediği gibi “Her gün sizi korkutan bir şey yapmalısınız.” Kesinlikle katılıyorum. Şimdi olmanız gereken insan olma yolundaki ilk korkutucu adımı atma zamanı.

Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder