25 Şubat 2016 Perşembe

Google, Singapur’a açılmak için Slack benzeri Pie.co girişimini satın aldı

Google, Singapur merkezli iş odaklı bir mesajlaşma uygulama şirketi olan Pie.co’yu satın aldı. Ancak bu, Google’ın Slack benzeri bir uygulama arayışında olduğu anlamına gelmiyor. Tam tersine Pie.co yakında kapanacak. 

Pie.co, Slack benzeri bir yapıyla kurum içi mesajlaşma odaklanmak için kurulmuş bir şirket. Farklı yönlerinin başında Singapur’da kurulmuş bir girişim olması geliyor. Elbette Singapur’da kurulan birçok girişim var ancak Pie.co iki Avrupalı tarafından kurulmuş. Geçmiş dönemde de 1.2 milyon dolar yatırım almayı başarmış. Şimdi girişimin kaderi yine oldukça farklı bir şekilde çiziliyor.

Google, Güneydoğu Asya’daki ilk yatırımı olarak Pie.co’yu satın alıyor fakat onu devam ettirme niyetinde değil. Girişim, kullanıcılarına verilerinin yedeklerini indirmesi için kısa bir süre daha aktif kalacak ve ardından kapanacak. Pie.co ekibi ise derhal Google için çalışmaya başlıyor. Singapur’da Asya – Pasifik bölgesine odaklanan bir mühendislik merkezi kurmayı amaçlayan Google, bu merkezin temeli olarak Pie.co’nun 9 kişilik ekibini seçmiş.

Google’ın Singapur için planları sadece Pie.co’dan ibaret değil. Şirketin yeni mühendisler için de ilanları bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder