27 Şubat 2016 Cumartesi

Startup Turkey Challenge 2016 kazananları belli oldu!

Startup Turkey Challenge 2016’da kazanan 3 girişim belli oldu. Üçüncülük ödülünü Tamatem alırken, ikinci UrbanStats, birinci ise Alotech oldu.

Bugünkü oturumların ardından sahneye çıkıp son kez sunumlarını yapan girişimler, jüri karşısında ter döktü. Kalabalık bir salona hitap eden girişimler, sunumların ardından jürinin sorularını yanıtladı ve kendilerini göstermeye çalıştı. 15 sunum tamamlandığında final oturumuna 10 dakika ara verildi ve jüri ayrı bir odada değerlendirmelerini yaptı.

10 dakikalık aranın ardından ise kazananlar açıklandı: Tamatem, UrbanStats ve Alotech.

Üçüncülük ödülünü kazanan Tamatem; oyunları Arap ülkeleri için lokalize eden bir girişim. Oyun geliştiricilere Arap ülkelerine özel lokalizasyon imkanları sunan girişim ayrıca reklam modeliyle ekstra gelirler elde etmelerini de sağlayabiliyor.

İkincilik ödülünü kazanan UrbanStats: haritaları sadece fiziksel yapıları gösteren birer görsel olmaktan çıkaran UrbanStats, sokak sokak demografi ve risk verileri sağlıyor. Bu sayede sigorta şirketlerinden yeni bir şube açmayı düşünen restoranlara kadar her şirkete hitap ediyor.

Birincilik ödülünü kazanan Alotech: bulut altyapısını kullanarak çağrı merkezini tümüyle sanallaştıran bir SaaS girişimi. Google Cloud altyapısını kullanmasını dünyanın her yanında anında çağrı merkezi hizmeti verebilen girişim, kendini Türkiye’nin en büyük çağrı merkezi bulutu olarak tanımlıyor.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder