20 Şubat 2016 Cumartesi

Iyzico, İran hamlesiyle bölgede güçlenmeyi hedefliyor

Türkiye’de ödeme sistemlerine odaklanan bir girişim olarak yola çıkan ve kısa sürede önemli bir müşteri kitlesine ulaşan iyzico, şimdi de İran pazarına girerek önemli bir hamle yapıyor.

Etohum etkinliklerinde de bizleri yalnız bırakmayan iyzico ekibi, Türkiye’de örnek girişimlerden biri. Avrupa’da ödeme sistemleri ve yazılım alanında tecrübe sahibi olmuş Türklerden oluşan bir ekibin kurduğu girişim, kısa sürede çok emin adımlarla Türkiye’de kendi alanının önemli şirketlerinden biri haline geldi. Şimdi iyzico, Türkiye’deki başarısını yurt dışına taşıyor.

Yapılan resmi açıklamaya göre iyzico, Shetab ile bir işbirliğine imza atıyor. Bundan böyle Shetab platformuna dahil olan 231 milyon banka kartı iyzico sistemine entegre olacak. Shetab yılda 20.5 milyar online ödemeye aracılık eden oldukça önemli bir platform. Türkiye ve İran toplamıyla iyzico’nun hitap ettiği toplam kredi kartı sayısı da 400 milyon civarına ulaşıyor.

İyzico ve Shetab arasındaki anlaşma, İran’ın yurt dışına açılması açısından da önemli bir anlaşma. Şimdiye kadar hiçbir uluslarası anlaşma yapmayan Shetab ile işbirliğini başlatan iyzico, böylece dünya devi ödeme sistemlerini de geride bırakmış oluyor. Elbette bu anlaşmayla birlikte İran ile ticaret yapmak Türk şirketleri de önemli bir kolaylıktan faydalanabilecek.

İyzico’nun gelecekteki hedefi bölgenin ödeme şampiyonu olmak.

Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder