6 Şubat 2016 Cumartesi

Microsoft, Swiftkey’i zekâsı için satın alıyor

Microsoft, mobil platformlar için klavye geliştiren SwiftKey’i satın aldığını duyurdu. 250 milyon dolar civarında olduğu söylenen anlaşmanın asıl hedefi SwiftKey’in yapay zeka konusundaki yeteneklerinden faydalanmak.

Yeni CEO’su Satya Nadella ile özellikle mobil pazara yönelik farklı stratejiler uygulamaya başlayan Microsoft, Windows Phone’un rakibi olan iOS ve Android için de uygulamalar geliştirmeye başlamıştı. Şimdilerde Windows Phone’un klavyesi olan Word Flow’un da iOS versiyonunun yolda olduğu biliniyor. Ancak Microsoft, klavye geliştiricisi olan SwiftKey’e de 250 milyon dolar ödemekten çekinmemiş.

Bu açıdan bakınca SwiftKey anlaşması fazla yüksek bir maliyet gibi görülebilir. Fakat Microsoft’un hedefi SwiftKey ekibini kendi takımına katmak ve özellikle kelime tahmininde kullanılan yapay zekadan faydalanmak. SwiftKey, siz harfler arasında dolaşırken çeşitli harf kombinasyonlarına dayalı bir algoritma uygulayarak en sık kullanılan kelimeleri size öneriyor ve böylece yazma hızını ciddi biçimde yükseltiyor. Şirketin Android ve iOS uygulamalarını bu kadar popüler yapan da bu.

2008 yılında kurulan ve 2010 yılında Android için ilk uygulamasını yayınlayan İngiltere merkezli SwiftKey, 2014 yılında da iOS’a gelmişti. Bugün dünyada 300 milyona yakın cihazda SwiftKey’in uygulaması kullanılıyor. Kullanıcılardan gelen verilerle birlikte de uygulamanın algoritması gelişmeye devam ediyor.

Microsoft’un SwiftKey’in yeteneklerinden nerelerden faydalanacağını henüz bilmiyoruz. Ancak ekip Android ve iOS için uygulamalarını geliştirmeye devam edecek. Öte yandan Microsoft’un artık yavaş yavaş Windows Phone’dan vazgeçip mobil pazarda kendini bir uygulama geliştirici alanında güçlendirmeye çalıştığını söylemek de mümkün. Zira Windows Phone satışları sıfıra doğru ilerliyor. Microsoft da özellikle akıllı telefon pazarında kendini farklı bir noktaya konumlandırma hedefinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder