25 Şubat 2014 Salı

Her Girişimcinin İzlemesi Gereken TED Videoları

Konu, TED Talks’ın ilham verici “yaymaya değer fikirler” konulu sunumlarına geldiğinde çıta oldukça yüksektir. Bu sunumlar bilgilendirici, bağlayıcı ve eğiticidir. Hatta bazen kariyerimizi yeniden şekillendirmek için bizi harekete geçirir, işimizi ve hayatımızı daha iyi yaşamamız için dönüşümümüze yardımcı olur.

Fakat şu gerçekle yüzleşmek gerek, çoğu zaman girişimcilerin TED.com ‘u açıp 600 küsur video içerisinden merakını cezbeden bir konuşmayı – 30 dakika da olsa – izleyecek kadar vakti yoktur. Tüm konuşmaları izlemeye vakti olmayan girişimciler için fikirlerin nasıl pazarlanacağı, çalışanların pozitif bir şekilde nasıl motive edileceği, iş yaşamının sağlıklı bir şekilde nasıl dengeleneceği ve başarılı bir toplantı yönetiminin nasıl yapılması gerektiği ile ilgili en parlak ve en iyi videolar aşağıda yer almaktadır:

Tony Robbins: Neyi Neden Yapıyoruz?

Sizi her gün yataktan kalkmaya teşvik eden neden nedir? Para mı? Şöhret mi? Ya da vazgeçemeyeceğiniz doyumsuz bir içsel neden mi? Bir işletme koçu, yazar ve motivasyon konuşmacısı olan Tony Robbins’ın insanları aksiyon almaları için neyin motive ettiğine dair bilgilendirici konuşması 3 milyondan fazla kez izlenmiştir. Robbins konuşmasında yaşamımızdaki seçimleri şekillendiren insani duygu ve ihtiyaçları daha iyi anlamamızı sağlayacak ve liderlerin başarılı sonuçlar elde etmesine ve performansını arttırmasına yardımcı olacak bilgiler vermektedir. Konuşmaya buradan ulaşabilirsiniz.

Seth Godin: Fikrinizi nasıl yaygınlaştırabilirsiniz?

En çok satanlar yazarı ve pazarlama uzmanı olan Seth Godin’in 10 yıl önce yaptığı altın değerindeki bu konuşmanın pratik bilgileri hala günümüzde geçerliliğini korumaktadır. Nitekim sosyal medya ve internet sayesinde bu konuşma sıklıkla paylaşılmaktadır. Eğlenceli slaytlarla dikkat çekici fikirlerin ve ürünlerin paylaşıldığı bu konuşma Seth Godin’in markalaşmış sarı renkli gözlüğünden çok daha önceki dönemlerde gerçekleşmiştir. Konuşmaya buradan ulaşmanız mümkündür.

Nigel Marsh: İşinizin ve yaşamınızın dengesini nasıl kurabilirsiniz?

Başarılı bir işletme sahibi olmak için hayatınızın önemli bir kısmını bedel olarak ödüyor olabilirsiniz. Earth Hour’un kurucusu ve  Overworked and Underlaid kitabının yazarı Nigel Marsh bu konuşmasında 40 yaşındayken çok fazla içtiğini, çok fazla yediğini, çok fazla çalıştığını ve ailesini ihmal ettiğini izleyicilerle paylaşmaktadır. Sonrasında kontrolü ele alarak iş ve kişisel yaşamının dengesini nasıl değiştirdiğinden bahsetmektedir. Konuşmasında hayatını nasıl dönüştürdüğünü başarılı bir iş ile mutlu bir yaşamı nasıl bir arada yürüttüğünü anlatmaktadır. Konuşmaya buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

Kaynak:

Inspiring TED Talks Every Entrepreneur Should Watch

 

The post Her Girişimcinin İzlemesi Gereken TED Videoları appeared first on Etohum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder